Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 15
Има нещо, което хората наричат Бог, и без което би било твърде печално: само пустотата и безпорядъчно роене на атоми.
Жан Рено
Да разбереш Бог е лесно, ако не се опиташ да го обясниш.
Жозеф Жубер
Исках да стана теолог, но сега виждам, как Бог се е прославил чрез моя труд в астрономията, така както небесата възвестяват славата Божия.
Йохан Кеплер
Едва ли вярвам, че в психологията има данни, които могат да бъдат математически оценени. Но човек не може да знае това със сигурност, без да е направил експеримента. Само Бог притежава математическите основи на психичните явления.
Карл Фридрих Гаус
Всеки миг наслаждение е дар на боговете.
Клод Адриан Хелвеций
Имах един милион въпроса да задам на Бога: но когато Го срещнах, всички избягаха от ума ми; и изглежда, че няма значение.
Кристофър Морли
Всяко поколение е на еднакво разстояние от Бога.
Леополд фон Ранке
Вярата съществува за вярващите, а не за боговете.
Лешек Кумор
Аз виждам образа, но моето въображение не може да ми нарисува художника на този образ. Виждам часовника, но не мога да си представя часовникаря. Човешкият ум не е в състояние да си представи четирите измерения. Как може тогава да си представи Бога, пред Когото хилядите години и хилядите измерения са като едно?
Алберт Айнщайн
Молитвата е събеседване с Бог.
Климент Александрийски
Ако смъртта беше благо то боговете не биха били безсмъртни.
Сафо
Бог имаше един син на земята без грях, но нито един без страдание.
Августин
Тъй като, следователно, хората, както и обществеността, са толкова задължени на тези писатели за ползите, на които се радват, мисля, че те не само имат право на честта на палми и корони, но дори да бъдат причислени към боговете.
Витрувий
Бог не е външен за никого, но присъства във всички неща, въпреки че те са невежи, че Той е такъв.
Плотин
Молете се така, сякаш всичко зависи от Бог. Работете така, сякаш всичко зависи от вас.
Августин
Разберете колко много ви е дал Бог и вземете от него това, от което се нуждаете; остатъкът е необходим на другите.
Августин
Всеки труд, правен с любов и открито сърце, винаги приближава човек към Бог.
Майка Тереза
Научната молитва прави Бог небесен лабораторен плъх, което води до лоша наука и по-лоша религия.
Майкъл Шърмър
Той беше бог, какъвто можеха да бъдат хората, ако хората бяха богове.
Максуел Андерсън
Не можем да търсим света, за да възстановим нашата стойност; ние сме тук, за да възстановим стойността си на света. Светът извън нас може да отразява нашата слава, но не може да я създаде. Не може да ни увенчае. Само Бог може да ни увенчае и той вече го е увенчал.
Мариам Уилямсън
Аз съм славно дете на Бог. Аз съм радостен, спокоен, позитивен и обичащ.
Мариам Уилямсън
Ако нашата емоционална стабилност се основава на това, което другите хора правят или не правят, тогава ние нямаме стабилност. Ако нашата емоционална стабилност се основава на любов, която е неизменна и неизменна, тогава ние постигаме стабилността на Бог.
Мариам Уилямсън
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
100
Следваща