Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 14
Ние сме хора. Ние творим богове и се борим с тях, и те ни благославят.
Херман Хесе
Дори и да се докаже, че Бог не съществува, религията все пак ще бъде светена и божествена.
Шарл Бодлер
Средновековните аскети са ненавиждали жените и смятали, че Бог ги е създал за изкушение на монасите. Не е лошо да имаме по-високо мнение и за Бога, и за жените.
Шри Ауробиндо
Атеистът - това е Бог, играещ със себе си на криеница.
Шри Ауробиндо
Молитвата се свежда до следното: всеки за себе си, а Господ Бог за нас.
Адриан Декурсел
Бъди спокоен. Бог те очаква на вратата.
Габриел Гарсия Маркес
Само Бог знае колко те обичам.
Габриел Гарсия Маркес
Ето защо важното е, не че вече не вярваш, а че Бог продължава да вярва в теб.
Габриел Гарсия Маркес
Понякога аз благодаря на Бог... за чийзбургерите.
Гарт Брукс
Самите ние започваме приятелство, сами си създаваме врагове, и само нашите съседи са от Бог.
Гилбърт Кийт Честъртън
Понякога искате да прошепнете в ухото на Бог: "Боже, ние знаем, че ти си отговорен, но защо не го направиш малко по-очевидно?"
Дезмънд Туту
Ти и аз сме създадени за трансцендентност, смях, грижа. Бог нарочно не е направил света съвършен, защото Бог търси теб и мен, за да бъдем сътрудници с Бога.
Дезмънд Туту
Бог има толкова дълбока почит към нашата свобода, че по-скоро ни пуска свободно да идем в Ада, отколкото да бъдем принудени да отидем в Рая.
Дезмънд Туту
Аз не използвам думата "бог". Аз предпочитам "живот".
Джиду Кришнамурти
Едната част от мен постоянно се притеснява, че съм обикновен губещ, докато другата счита себе си за Господ Бог.
Джон Ленън
Не, колко от парите си ще дам на Бог, но колко от Божиите пари ще запазя за себе си?
Джон Уесли
Никога не съм се считал за неустоим. Освен това никога не съм мислил, че съм красив. Бог вижда, не лъжа.
Джони Деп
Повече хора са убити в името на Бог, от колкото по някаква друга причина.
Джордж Карлин
Какво е бог? Бог е олицетворение на мотивираща сила на ценностна система, която функционира в човешкия живот и във вселената.
Джоузеф Камбъл
Може да е вид наглост да мислите, че начинът, по който разбирате Бог, е такъв, какъвто е Бог.
Джоузеф Камбъл
Недоволен съм от всичко. Ако ме направят Бог, веднага бих подал оставка.
Емил Чоран
Първоначалното откровение на всеки манастир: всичко е нищо. Така започват всички мистицизми. От нищо до Бог е по-малко от една крачка, защото Бог е положителният израз на нищото.
Емил Чоран
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
100
Следваща