Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 11
Джейн се облегна на тезгяха и се загледа в тавана. На традиционното място на Бог, без значение каква е планетата.
Каролин Джанис Чери
В Бог има три лица, както на кубът шест квадрата, макар и в едно тяло. Не разбираме тази структура, както не разбираме плосък куб.
Клайв Стейпълс Луис
Единственият начин да покажем истинско уважение към Бог е да действаме морално, като пренебрегваме съществуването на Бог.
Карън Армстронг
В крайна сметка със съжаление напуснах религиозния живот и след като се освободих от бремето на неуспехите и недостатъците, усетих как вярата ми в Бог тихо се изплъзва. Той никога не беше засягал живота ми, макар че бях направил всичко възможно, за да му позволя. Сега, когато вече не се чувствах толкова виновен и притеснен от него, той стана твърде отдалечен, за да стане реалност.
Карън Армстронг
Бог никога няма да ви даде нищо, с което не можете да се справяте, така че не се стресирайте.
Кели Кларксън
Знам защо съм тук и единствената ми истинска целенасочена цел е да живея всеки ден пълноценно и да се опитвам да почитам Бог и да бъда насърчение за другите. Това, което носи бъдещето, е здраво в Божиите ръце и аз съм много щастлив от това!
Кен Хенсли
... онези, които казват, че съм наказан, казват, че Бог не може да измисли нещо по-отмъстително от рака за тежък пушач.
Кристофър Хитчънс
Моят живот е изкуство. Как изразявам Бог.
Лиза Бонет
Вселената е такава, каквато е, независимо дали ни харесва или не. Съществуването или несъществуването на създател е независимо на нашите желания. Свят без Бог или цел може да изглежда суров или безсмислено, но само това не изисква Бог действително да съществува.
Лорънс M. Краус
Ако в тази минута някой ми докаже, че Бог, в цялото негово сияние, съществува, това не би променило нито един аспект от моето поведение.
Луис Бунюел
Колкото е по-ленив и глупав човекът, толкова по-често той безпокои Бога.
Аркадий Давидович
По-добре да се надяваш на Бога, отколкото на княза.
Даниил Заточник
Навсякъде, където признават Бога, там съществува култ, а където има култ, там е нарушен естественият ред на нравствения дълг и нравствеността пада.
Дени Дидро
Да дадеш обет за бедност, значи да се закълнеш да бъдеш лентяй или крадец. Да дадеш обет за целомъдрие значи да обещаеш на бога да нарушиш най-мъдрия и най-важен от Неговите закони. Да дадеш обет за послушание значи да се отречеш от неотменимото си човешко право – на свобода. Ако човек съблюдава своя обет, той е престъпник; ако го нарушава – е клетвопрестъпник. Животът в манастир – това е живот на фанатик или на лицемер.
Дени Дидро
Бог не може да бъде навсякъде, затова е създал майките.
Ръдиард Киплинг
Понякога дяволът ме изкушава да повярвам в бога.
Станислав Йежи Лец
И като си помисли човек, че на огъня, който Прометей е откраднал от боговете, са изгорили Джордано Бруно! (179)
Станислав Йежи Лец
Дали вярвам в Бога? Един Господ знае. (442)
Станислав Йежи Лец
Безрадостна е моята религия, неспокойна от тревоги, защото за да вярваш в Бога се изисква не любов, а смелост. Любовта идва като награда.
Норман Мейлър
И рече Бог: "Да бъде светлина", и беше светлина; но бордът на електрокомпанията заяви, че трябва да изчака до четвъртък, за да бъде свързан.
Спайк Милиган
Бог - това е сметището на нашите мечти.
Жан Ростан
Това, което съм направил, е да покажа начина, по който Вселената е започнала да се оформя – според законите на науката. В такъв случай не е необходимо да се обръщаме към Бога, за да установим как е започнала Вселената. Това не доказва, че няма Бог, а само че Бог не е необходим.
Стивън Хокинг
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
100
Следваща