Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 10
Има надежда за бъдещето, защото Бог има чувство за хумор и сме смешни на Бог.
Бил Козби
Мълчанието е за боговете; само маймуните бърборят.
Бъстър Кийтън
Бог чува майчината молитва.
Виктория Готи
Когато Бог иска да отвори пред теб нова врата, той затваря предишната.
Виктория Токарева
Всички богове са един Бог, и всички богини са една Богиня и има един инициатор.
Дайън Форчън
Истинската природа на боговете е тази на магическите образи, оформени извън астралната равнина от мисълта на човечеството и повлияни от ума.
Дайън Форчън
Продължете и вярвайте в Бог, ако искате, но не си представяйте, че науката ви е дала основание за такава вяра.
Даниъл Денет
Всеки човек се явява син или дъщеря на Бог.
Дейвид Айк
Изглеждаше, че няма контрол над него. Мисля, че някои неща просто се появиха. Бог ни благославяше, като ни казваше, че някои неща вървят по начина, по който трябваше да вървят.
Джак Уайт
Вярвам в Бог и се доверявам на Неговите ръце.
Джеймс Гарфийлд
Трудно е да бъдеш цар, когато боговете се променят.
Джеймс Мичънър
Вярвам, че всички американци са родени с определени неотменими права. Като дете на Бог вярвам, че правата ми не произтичат от конституцията. Моите права не произтичат от никое правителство. Правата ми не са отречени от никакво мнозинство. Моите права са, защото съществувам. Те са дадени на мен и на всеки от моите съграждани от нашия създател и представляват същността на човешкото достойнство...
Джо Байдън
Човек е създаден от Бог но, притежава свободна воля. Той може да се унижи до животното и да се възвиси до богоподобно същество Той може да стане свой скулптор и творец.
Джовани Пико дела Мирандола
Въпреки че вашият опит може да показва, че Бог ви е забравил или ви е оставил сам, Той е на ваша страна. Той е Богът на благодатта и работи активно от ваше име.
Джон Таунзенд
Истината е съгласието на нашите идеи с идеите на Бог.
Джонатан Едуардс
Бог ни дарява живот и го отнема по свое усмотрение.
Джони Кеш
Изкуството дължи своя произход на самата Природа... това красиво творение, светът, е предоставил първия модел, докато първоначалният учител е бил този божествен интелект, който не само ни е направил по-добри от останалите животни, но също като самия Бог, ако мога рискувам да го кажа.
Джорджо Вазари
Казват: сега е друго време. Друг е Бог. Друга е нравствеността. Друга е Истината. Но е факт и това, че няма друг Бог. И друга нравственост няма. И няма друга Истина. Не може всичко да се стъпчи. Особено в изкуството.
Евгений Леонов
Изкуството на живота е да живеем в настоящия момент и да направим този момент възможно най-съвършен чрез осъзнаването, че сме инструменти и израз на самия Бог.
Емет Фокс
Не разбирам как хората могат да вярват в Бог, дори когато аз самият мисля за него всеки ден.
Емил Чоран
Самосъзнателното отхвърляне на абсолютното е най-добрият начин да се противопоставим на Бог; по този начин илюзията, същността на живота, е спасена.
Емил Чоран
Ако има някой, който дължи всичко на Бах, това със сигурност е Бог.
Емил Чоран
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
100
Следваща