Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дам" - страница 97
Ето моето възражение срещу подводниците и космическите пътувания: няма достатъчно прозорци. Каква разлика има дали си в космоса или под вода, или където и да е, ако не можеш да го усетиш, чуеш, видиш или помиришеш?
Карън Джой Фаулър
Но във въздуха имаше промяна и независимо дали за добро или лошо, промяната винаги ускорява пулса и изостря сетивата.
Карън Енгелман
Един урок е, че ако искате да предвидите избирателната активност, трябва да попитате дали поне един кандидат привлича високи нива на ентусиазъм - а не дали залозите са високи или дори се възприемат като високи. Това отговаря на историческия модел.
Кас Сънстейн
Когато правителствените програми не работят, тези от левицата са склонни да подкрепят повече финансиране, докато тези от дясно искат да ги премахнат напълно. По-добре е да попитате дали проблемът е сложност и лош дизайн. Можем да решим тези проблеми - понякога без да харчим нито стотинка.
Кас Сънстейн
Когато вземеш, трябва да дадеш нещо в замяна, иначе изпадаш в дългове.
Катарина Масети
Говорихме много вечер. Най-вече аз питах, а той обясняваше. Мама казваше, че ме е пълнил с фалшиви истории, но това не е вярно. Той ми даде това, което беше НЕГОВА истина и неговата истина стана и моя истина. По-късно често си мислех, че нашата истина често е много по-вярна от тази, която възрастните могат да ни предложат.
Катарина фон Бредов
Тъй като тези, които поддържат конспиративни теории, обикновено страдат от осакатена епистемология, в съответствие с която е рационално да се поддържат такива теории, най-добрият отговор се състои в когнитивна инфилтрация на екстремистки групи. В тази светлина се разглеждат различни политически дилеми, като въпроса дали е по-добре правителството да опровергава теориите на конспирацията или да ги игнорира.
Кас Сънстейн
Не знам дали тя все още знае, че мъжете са добри, силни, невероятни и обикновени, но не всичко. Те не могат да бъдат. Те са твърде заети с други неща.
Катерина Върмет
Просто искам да се гушкам с моя лъв и да му дам цялата любов, която никой на света не му е дал освен мен.
Кати Еванс
Грижите, независимо дали са за деца или за умиращите, не трябва да са от съществено значение. Това трябва да е присъщо, морално благо.
Алисън Гопник
Трябва да се молите на Бог за прошка, защото не мога да ви дам нищо.
Алисън Уиър
Бог даде на хората разума като най-висок дар. Но, за съжаление, той им даде свободата да бъдат разумни или неразумни.
Алфред Андерш
Интелигентността на дадено лице не е фиксирано количество.
Алфред Бине
Че звездите ни водят, но не ни принуждават. Нашата свободна воля е тази, която определя резултата от всички неща. Бог наистина ни налага волята си, по-скоро той я дава известна и ни позволява да изберем дали ще я следваме.
Катлин Макгауън
Предполагаме, че доброто здраве е нашето дадено от Бога право, да се приема за даденост, сякаш винаги ще се чувстваме така добре. Сериозното заболяване трябва да бъде нещо, което се случва на други хора. Хора във вестниците или във Фейсбук, споделящи благородни истории и лични битки. Само за една нощ ние станахме другите хора.
Катрин Айзък
Някои учени се колебаят да продължат в дадена област на изследване веднага щом приложението й стане очевидно. Този отказ да се прилага знание, когато то съществува обаче ни се струва толкова нереалистично, колкото и опитът да се прилага знание, преди то да съществува.Някои учени се колебаят да продължат в дадена област на изследване веднага щом приложението й стане очевидно. Този отказ да се прилага знание, когато то съществува обаче ни се струва толкова нереалистично, колкото и опитът да се прилага знание, преди то да съществува.
Алфред Кинси
В момента бих дал всички стафиди от кисело мляко на целия свят за сърце, направено от лед.
Катрин Апългейт
Ето от къде идват кралете... - те избират място, забиват кол в земята, наричат себе си крале и чакат, дали някой няма да се ядоса на това.
Катрин Валенте
За да намерите любов, първо трябва да сте готови да я дадете.
Катрин Смит
Забелязвам внезапния си скок в логиката. От грешка до активно извършване на престъпление. Просто така. Чудя се дали така започва с много престъпници...
Катрин Стедман
Така е с учените, така и с останалите от нас. Понякога в живота се озоваваме между работни места, понякога се оказваме между любовници, а понякога се оказваме между домовете. Но почти никога не се оказваме между теориите. Вместо да оценяваме дадено убеждение според неговите собствени качества, ние избираме измежду вярванията, вкопчвайки се в сегашните си, докато се появи нещо по-добро.
Катрин Шулц
Ако небето ми беше дало още пет години, можех да стана истински художник.
Хокусай
Предишна
1
...
96
97
(Текуща)
98
...
100
Следваща