Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Права" - страница 89
Разбира се, индивидуалната промяна не прави голяма разлика в холистичната картина... но се нуждаем както от системна промяна, така и от индивидуална промяна.
Грета Тунберг
Не се прави нищо, за да се спре климатичната и екологична извънредна ситуация и да се осигури бъдещото благополучие за бъдещите поколения.
Грета Тунберг
Мисля, че след като разберете напълно климатичните и екологични извънредни ситуации, тогава знаете какво можете да направите. И, разбира се, има много неща, които можете да правите в ежедневието си, но не можем да се фокусираме върху тези отделни неща, които можете да правите. Трябва да видим пълната картина.
Грета Тунберг
Едно нещо, което бих искал да мога да кажа на по-младото си аз: прави снимки на ежедневието, не на специални поводи; по-късно, това ще ти бъде интересно.
Гретхен Рубин
Непрекъснато търся прозрения за щастието или идеи за това как да бъда по-щастлив - което вероятно ме прави понякога досаден спътник.
Гретхен Рубин
Когато правите работа, която е в полза на други хора, лесно е да се предположи, че те се чувстват осъзнати от факта, че вършите тази работа - че те трябва да се чувстват благодарни и че трябва и се чувстват виновни, че не ви помагат.
Гретхен Рубин
С всичко, което правите, всъщност трябва да се обучавате да поставяте под съмнение повтарящото се поведение.
Дан Ариели
Тълпата мисли в образи, а самата представа извиква поредица от други образи, нямащи логическа връзка с първите... Тълпата почти не прави разлика между субективното и обективното. То приема за реални образите, извиквани в ума му, въпреки че те най-често имат само много далечна връзка с наблюдаваните факти... Тълпите, които са способни да мислят само в образи, трябва да бъдат впечатлени само от образи.
Гюстав Льобон
Винаги съм следвал точно това, което ме интересува и никога не съм се притеснявал наистина за парите. И като се замислите, за да можете да обиколите света... с разходна сметка и да правите точно това, което ви интересува, просто не става много по-добре от това.
Дан Бютнер
Правите свои каскади като актьор и в крайна сметка се наранявате. Това не е ваша работа. Имате каскадьори. Каскадьори правят много пари.
Дани Трехо
Няма да крия, харесвам много в него, но не и скромността му. Срамежливият не прави нищо на този свят.
Даниел Кийс
Дълбоката практика се гради на парадокс: борбата по определени целенасочени начини - опериране на ръба на способностите ви, където правите грешки - ви прави по-умни. Или казано малко по-различно, преживяванията, при които сте принудени да забавите, да направите грешки и да ги поправите - както бихте направили, ако вървите по покрит с лед хълм, подхлъзвайки се и спъвайки се, докато вървите - в крайна сметка правите вие сте бързи и грациозни, без да осъзнавате.
Даниел Койл
Докато успешната култура може да изглежда и да се чувства като магия, истината е, че не е така. Културата е набор от живи взаимоотношения, работещи за обща цел. Това не е нещо, което сте. Това е нещо, което правите.
Даниел Койл
Никой друг вид не живее със съжаление за минали събития или не прави съзнателни планове за бъдещи.
Даниел Левитин
Въпреки че смятаме, че правим много, иронично е, че многозадачността ни прави очевидно по-малко ефективни.
Даниел Левитин
Това, на което музиката е по-способна да прави от езика, е да представя сложността на човешките емоционални състояния.
Даниел Левитин
Светът е пълен с глупави хора. Ето защо имаме правила. Но с достатъчно интелигентност човек може да бъде над правилата. Тя може да прави правила.
Даниел Найери
Може би няма само един човек, определен за всички. Може би има още много неща - може би вие избирате и практикувате и това прави любовта истинска.
Даниел Найери
Всъщност не се застъпвам за психеделици. Всъщност не мисля, че някой трябва да ги прави или трябва да ги използва. За мен те бяха единственият начин, по който можех да отворя собствения си дух по някакъв начин.
Даниел Пинчбек
Можете да изобразите човешката еволюция, която е предимно права линия, но ние се подобряваме и се променяме с течение на времето, а вие можете да изобразите технологичната еволюция, която е линия, която върви право нагоре. Те ще се пресекат по някое време и това се случва сега.
Даниел Х. Уилсън
Оказва се, че мислим, че сме многозадачни, но не сме. Мозъкът изпълнява последователни задачи: прелитаме от една мисъл към следващата много, много бързо, създавайки ни илюзията, че това, което правим, прави всички тези неща наведнъж.
Даниел Левитин
За артистите, учените, изобретателите, учениците и останалите от нас вътрешната мотивация - двигателят прави нещо, защото е интересно, предизвикателно и поглъщащо - е от съществено значение за високите нива на творчество.
Даниъл Пинк
Предишна
1
...
88
89
(Текуща)
90
...
100
Следваща