Цитати на тема "Права" - страница 67
Това, което правите за себе си, всеки жест на доброта, всеки жест на нежност, всеки жест на честност и ясно виждане към себе си, ще повлияе на начина, по който преживявате своя свят. Всъщност това ще промени начина, по който преживявате света. Това, което правиш за себе си, правиш за другите и каквото правиш за другите, правиш за себе си.
Пема Чодрьон
Но по-често намирам, че възрастта е дала вид удобна анонимност. Като цяло не сме особено интересни - чакаме автобус, вървим по улицата; по-младите хора са заети с оразмеряването един на друг, по начина, по който децата в парк ще регистрират само други деца. Не сме точно невидими, но не сме забелязани, което по-скоро ми харесва; оставя ме свободен да правя това, което писателят прави така или иначе, да слушам и да гледам, но с добавената пикантност да се чувствам като че ли съм някакъв наблюдателен пътешественик във времето, на ръба на нещата, свидетелстващ за обичаите на друга епоха.
Пенелъпи Лайвли
Оставяме нещо от себе си, когато напускаме място. Оставаме там, въпреки че си отиваме и има неща в нас, които можем да намерим отново само като се върнем там. Пътуваме към себе си, когато отидем на място. Покрихме част от живота си, независимо колко кратък може да е бил, но пътувайки до себе си, трябва да се изправим срещу собствената си самота. И не е ли така, че всичко, което правим, се прави от страх от нашата самота? Не затова ли се отказваме от всички неща, за които ще съжаляваме в края на живота си?
Паскал Мерсие