Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Права" - страница 14
Идеологията на капитализма прави всички нас ценители на свободата – на неограниченото разширяване на възможностите.
Сюзан Зонтаг
...Аз обичах прекалено много неща, поради което непрекъснато се обърквах, увисвах без опора в празнотата, тичах подир една падаща звезда, подир друга, подир трета, докато сам тупнах на земята. Това е нощта, това прави тя от теб. Никому не можех да предложа нищо повече от собствения си хаос.
Джак Керуак
Хората бъркат законите с правата.
Станислав Йежи Лец
Облаците не са сфери, планините не са конуси, бреговите линии не са окръжности и кората на дърветата не е гладка, нито път светкавицата описва права линия.
Беноа Манделброт
Не прави секс, човеко! Това води до целувки, а скоро ще трябва и да си говорите...
Стив Мартин
Аз считам театъра за сериозна професия, която прави или би трябвало да направи човека по-човечен, което значи по-малко самотен.
Артър Милър
Сластолюбивият мъж прави жена си разпътна и похотлива; съпругата на порядъчния и добродетелен човек става скромна и целомъдрена.
Плутарх
Времето, което си изгубил за твоята роза, я прави толкова важна.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Дойдох в Холивуд, без да си поставя нови зъби, без да си оперирам носа и без да си променя името. Това ми прави чест.
Барбра Стрейзънд
Не греши този, който нищо не прави, въпреки че това е най-голямата му грешка.
Алексей Толстой
Като че ли хората се гневят повече, когато на техните права се нанася лек ущърб, отколкото когато биват нацяло лишавани от тях чрез насилие. На първото му казват: да бъдеш измамен; на второто: да отстъпиш пред по-силния.
Тукидид
Моята философия е, че вие не само сте отговорни за своя живот, но като правите най-доброто в настоящия момент, това ви поставя в най-добра позиция в следващия.
Опра Уинфри
Онова, което материалният успех прави, е да ви предостави възможности да се съсредоточите върху други неща, които действително имат значение за вас. A това има смисъл не само във вашия, но и в живота на другите хора.
Опра Уинфри
Природата прави големи усилия, за да успеем, но тя не е оставена да зависи от нас. Ние не сме единственият експеримент.
Бъкминстър Фулър
Колкото повече държавата "планира", толкова по-трудно става за отделния човек да прави собствени планове.
Фридрих Хайек
За да бъде свободен в една епоха като нашата, човек би трябвало да е в позиция на власт. Това само по себе си ме прави амбициозна.
Хана Аренд
Дори и куче прави разликата между това да бъде препънато и да бъде ритнато.
Оливър Уендъл Холмс — младши
Америка прави изумителни грешки. Постоянно греши, но едно нещо не може да се отрче: тя винаги е в движение. Може да отива към Ада, разбира се, но поне не стои на едно място.
Е. Е. Къмингс
Ако спориш с идиот, то навярно и той прави същото.
Михаил Жванецки
Това, което прави живота нерадостен, е липсата на мотиви.
Джордж Елиът
Убеждението, че ги пренебрегват, прави добрите войни малодушни, а лошите още по-нагли.
Ксенофонт
Не прави приятелите врагове, а враговете се постарай да направиш приятели.
Питагор
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
100
Следваща