Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Работа" - страница 87
Често съм предпазлив да използвам думата "вдъхновение", за да представя работата си - звучи твърде много като слънчев дъжд от небесата, погълнат от пасивен индивид, наслаждаващ се на особено възприемчив момент. Въпреки че това може да е така в редки случаи, реалността обикновено е много по-прозаична. Взирайки се в празен лист хартия, не мога да се сетя за нищо оригинално. Чувствам се напълно невдъхновен и невъзприемчив. Това е познатото неразположение на "артистичен блокаж" и при такива обстоятелства има само едно нещо, което трябва да направите: просто започнете да рисувате.
Шон Тан
Само по себе си рисуването на луди същества е ограничено привлекателно - ако трябваше да се откажа от едно нещо, то щеше да е буйното въображение. Когато работата стане прекалено отделена от обикновения живот, тя започва да се разпада. Фантазията трябва да има някаква връзка с реалността, в противен случай тя става само от собствен интерес, изолирана.
Шон Тан
Може би писателят, когото съм чел най-много, е Харуки Мураками, японският писател, но не бих казал непременно, че е любим. Чета го, защото намирам работата му за толкова интригуваща, но не смятам непременно, че бих последвал този писател до края на света.
Шон Тан
Мечтите са прекрасни. Но те са само мечти. Мимолетно, ефимерно. Красива. Но мечтите не се сбъдват само защото ги сънуваш. Упоритата работа кара нещата да се случват. Това е упорита работа, която създава промяна.
Шонда Раймс
Работата не работи без игра.
Шонда Раймс
Има истории за разказване, които все още не са разказани, и герои за изобразяване, които не са изобразени правилно. Така че има работа за вършене.
Шонда Раймс
Когато съм упорита на работа, когато съм дълбоко в нея, няма друго чувство. За мен работата ми винаги е изграждането на нация от нищото. Това е комплектуване на войските. Това е рисуване на платно. Удря всяка висока нота. Това е маратон. Това е Бионсе. И това са всички тези неща едновременно.
Шонда Раймс
Обичам да работя повече, отколкото да съм вкъщи. Изправянето пред този факт е невероятно трудно за справяне, защото какъв човек обича да работи повече от това да си е у дома?
Шонда Раймс
Мисля, че целта ми е да намеря начин да прекарвам цялото си време в писане. Искам да кажа, нещо като; истинският успех е, че не правя нищо, освен да пиша, ако върша работата си правилно.
Шонда Раймс
Постоянно ме питат как пиша за толкова умни, силни жени и отговорът ми е каква е алтернативата? Слаби, глупави жени? Те са просто нормални хора, а не модели за подражание - ако се стремите да бъдете като някой от тях, нещо не е наред. Може да искате да се обличате като такава или да имате нейната работа, но не се стремете да бъдете нея!
Шонда Раймс
Който обича, той живее, който живее, той работи, а който работи, той не остава без хляб.
Ървинг Стоун
Работата не е парите, а това, какво може да се направи с тях.
Ърнест Клайн
Не можете да бъдете истински проспериращи, освен ако нямате лична свобода. Вие ще сте постигнали истинска лична свобода в този свят, когато можете да станете сутрин, когато искате да станете; лягайте да спите, когато искате да заспите; и в интервала работете и играйте на нещата, които искате да работите и играете - всичко това със собствено темпо.
Ърни Зелински
Противно на общоприетото схващане, просперитетът е емоционално състояние, което няма много общо с вашето богатство или състоянието на икономиката. Можете да се почувствате по-проспериращи във вила с една стая, отколкото повечето богати хора се чувстват в имение с двадесет стаи. Скъперниците ще натрупат много пари, а прахосниците ще похарчат каквото имат - не е нужно да правите нито едното, нито другото, за да се чувствате проспериращи. Може обаче да се наложи да се откажете от вашата сигурна, високоплатена корпоративна работа - и да израствате духовно в процеса.
Ърни Зелински
Всеки може да постигне нещо важно. Обратно на общоприетото схващане, ключът не е упоритата работа, а намирането на правилното нещо, което да постигнете.
Ърни Зелински
Независимо колко харесвате работата си, трябва да приемете, че всичко няма да стане лесно. Никой няма ясно плаване по пътя си към успеха. Винаги ще срещате препятствия, които трябва да преодолеете. Постигането на истински успех не се основава на липсата на проблеми, а на изключителната способност за справяне с проблемите. Наистина, ще намерите най-голямо удовлетворение в преодоляването на най-трудните проблеми, поставени пред вас. И само чрез преодоляване на големи трудности можете да постигнете величие в този свят.
Ърни Зелински
Знайте момента, в който да работите усърдно. Още по-важно е да знаете момента, когато не трябва да работите, а вместо това да се отпуснете и да играете. Това не само ще ви донесе огромна полза, но и ще учуди вашите приятели и конкуренти.
Ърни Зелински
Подобно на истината, пенсионирането може да ви освободи. Или, подобно на работата, пенсионирането може да ви затвори.
Ърни Зелински
Вашият просперитет ще расте до степента, в която го правите. Чувството ви за просперитет може да изисква да преодолеете страха от напускане на сигурна работа заради по-малко сигурна работа, с по-малко заплащане, но много повече свобода. Факт е, че да се чувстваш по-проспериращ не означава непременно да печелиш повече пари. Понякога това означава да печелите по-малко пари.
Ърни Зелински
Хората, които не спазват ограничения в опитите си да свършат работа, не са толкова умни, колкото си мислят. Трудна работа може да свърши всеки глупак. Но за да сте много продуктивни и все пак да имате достатъчно време за почивка и игра, това е мястото, където се крие истинският гений.
Ърни Зелински
Независимо от това колко малко време и работа отнема някой, за да изпълни дадена задача, трябва да има по-ефикасен и ефективен начин за изпълнението й.
Ърни Зелински
Работата само заради парите не може да бъде пътят към истинския професионален успех.
Ърни Зелински
Предишна
1
...
86
87
(Текуща)
88
...
100
Следваща