Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Работа" - страница 74
Хората, които остават без работа дълго време, започват да изглеждат като повредени стоки и не получават толкова добри оферти. Също така, те не учат нищо. Повечето обучения се осъществяват на работното място.
Робърт Шилър
Пиши или нищо. Това е същият принцип като поддържането на ред в училище. Ако накарате учениците да се държат, те ще научат нещо, само за да не скучаят. Намирам, че работи. Две много прости правила, а. не е нужно да пишете. б. не можете да правите нищо друго. Останалото идва от само себе си.
Рой Баумайстър, Джон Тиърни
Връзката между силата на волята и вземането на решения работи и в двете посоки: Вземането на решения изчерпва вашата сила на волята и след като силата на волята ви се изчерпи, вие сте по-малко способни да вземате решения. Ако работата ви изисква да вземате трудни решения през целия ден, в един момент ще се изтощите и ще започнете да търсите начини да пестите енергия. Ще търсите извинения, за да избегнете или отложите решения. Ще потърсите най-лесния и безопасен вариант, който често е да се придържате към статуквото: да оставите затворника в затвора.
Антъни Тролъп вярваше, че е ненужно - и непрепоръчително - да се пише повече от три часа на ден. Той се превърна в един от най-великите и плодотворни писатели в историята, докато работеше на пълен работен ден в британските пощи. Ставаше в пет и половина, подсилваше се с кафе и прекарваше половин час в четене на работата от предишния ден, за да може да говори с правилния глас. След това пишеше два часа и половина, следейки времето с часовник, поставен на масата. Той се принуждаваше да изготвя една страница от 250 думи на всеки четвърт час.
Считам че работата на психотерапевта трябва да се заключава в това, да помогне на хората да намерят свободата за осъзнаване и осъществяване на своите възможности.
Роло Мей
Добрият живот е стабилно състояние. Това е погрешно. Добрият живот се постига само чрез постоянно пренастройване. Тогава защо сме толкова неохотни да коригираме и ревизираме? Защото ние тълкуваме всяка малка част от ремонта като грешка в плана. Очевидно, казваме си, планът ни не работи. Ние сме смутени. Чувстваме се като провали. Истината е, че плановете почти никога не се изработват до последния детайл и ако понякога се получи безпроблемно, то е чисто случайно.
Ролф Добели
За съжаление, колкото по-голяма е хуманитарната работа, толкова по-голямо е насилието, необходимо за нейното постигане.
Рон Пол
Моето послание е просто - свободата работи много по-добре от авторитарния стил на управление.
Рон Пол
В училищата, както и в домовете, има тенденция да се работи по проблема с горещите бутони, който предизвика предизвикателен епизод в определен ден. Но тъй като нерешените проблеми набъбват и отслабват, нерешеният проблем с горещия бутон, който беше фокусна точка в един ден, често се заменя с друг нерешен проблем с горещия бутон на следващия.
Рос Грийн
За мен фантастиката принадлежи на вътрешното ми същество, е нещо съществено, което ме определя - аз съм писателка по същия начин, по който съм жена, по същия начин, по който съм тъмнокоса - това е нещо съществено и структурно. Това е като екзогенен скелет, който ме поддържа. И не знам как щях да живея без писане, работа с думи.
Роса Монтеро
Коледа работи като лепило, тя ни държи слепени заедно.
Роузи Томас
Работата на майката е да научи децата си да не се нуждаят повече от нея. Най-трудната част от тази работа е да приемеш успеха.
Рошел Уайнстийн
Опитът, придобит от такава упорита работа, прави човек по-умен.
Р. Е. Распе
Способността да се скрие задкулисната страна на творчеството, неговата работа и пот - това е, по мое мнение, ключът към величието на артиста.
Рудолф Нуреев
Недоволна съм от всичко, което някога съм писала, и разглеждам всичко това само като подготовка за тази работа, която вероятно нямам в себе си, но се надявам да продължа да се опитвам.
Рут Прауър Джабвала
Моята идея за управление е, че вашата работа като шеф е да намерите наистина добри хора и да им дадете сили и да ги оставите на мира.
Рут Райшил
Обичам да работя. Вярвам, че работата ни помага да намерим собствената си стойност.
Рут Райшил
Божа работа. Така че защо не се чувстваше възвишен? Защо се чувстваше като убиец?
Рут Уеър
Разбира се, трябва само да започне работа по дисертация и целият ви сияен оптимизъм ще бъде напълно премахнат.
С. Дж. Парис
При вълците солидарността е на първо място, но когато ловуват, си сменят ролите. Неявната йерархия зависи от това кой какво прави. В една организация един уникален човек прави разликата, но имате нужда от работа в екип, за да се случи това.
С. К. Прахалад
Всеки ден трябва да ставаме малко по-добродушни, малко по-щедри, по-смели, по-независими, по-добре да разбираме хората около нас, да се грижим за тях, да им правим комплименти, да не заравяме енергията си в земята, а да я осъзнаваме - това е ежедневна работа върху себе си.
С. Н. Лазарев
Връщането от работа, чувствайки се вдъхновено, сигурно, изпълнено и благодарно, е естествено човешко право, на което всички ние имаме право, а не модерен лукс, който могат да намерят само няколко късметлии.
Саймън Синек
Предишна
1
...
73
74
(Текуща)
75
...
100
Следваща