Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Работа" - страница 68
Често наистина авторитетното лидерство пада върху някой, който години по-рано се посвети да практикува дисциплината да търси първо Божието царство. След това, когато този човек узрее, Бог му дава лидерска роля и Божият Дух започва да работи чрез него.
Осуалд Сандърс
Хората ме питат: "Какъв съвет имаш за младите писатели?" Казвам им: а) излезте от социалните мрежи; б) не питайте приятелите си какво мислят за работата ви или идеите ви. Трябва да се съсредоточите и да сте луди в себе си, за да построите своя пясъчен замък. Умът е толкова ковък и трябва да имате стоманен капан около него, поне докато работите върху нещо.
Отеса Мошфег
Не обичам да говоря твърде много за личния си живот, но всичко влиза в работата ми.
Отеса Мошфег
Ако погледнете жанра на ужасите, тази работа е свързана с това да накара хората да се чувстват неудобно, като стимулират страха ни от смъртта.
Отеса Мошфег
Начинът, по който виждам трето лице, всъщност е от първо лице. Писането за мен е изцяло гласова работа. За мен разказът от трето лице е също толкова воден от характера, колкото и разказът от първо лице по отношение на гласа. Не пиша много в трето лице.
Отеса Мошфег
Първата ми работа беше като пазач на местния стадион в града, където израснах. Имаше много прекъсвания и трябваше да карам трактор, така че беше доста добър гиг. Освен това преподавах творческо писане, занимавах се с рецензия и журналистика и се трудих като сценарист.
Оуен Кинг
Давам работата си първо на жена ми да я прочете. След това се опитвам да намеря нови хора, които не са чели работата ми преди, за да получа нова гледна точка.
Оуен Кинг
Трудно ми е да преподавам и да пиша своя собствена работа едновременно.
Оуен Кинг
Всеки човек идва в този свят с конкретна съдба - той или тя трябва да изпълни нещо, послание, което трябва да бъде предадено, някаква работа, която трябва да бъде завършена. Не сте тук случайно - тук сте смислено. Зад теб има цел. Цялото възнамерява да направи нещо чрез вас.
Ошо
Безполезната работа е чудесен начин за себепознание.
Пабло де Сантис
Работата е нещо дълговечно. Човек умира, а делото му остава.
Павел Бажов
Милиони хора никога не се анализират. Психически те са механични продукти на фабриката на своето обкръжение, заети със закуска, обяд и вечеря, работа и сън, и ходят тук-там, за да се забавляват. Те не знаят какво или защо търсят, нито защо никога не осъзнават пълно щастие и трайно удовлетворение. Избягвайки самоанализа, хората продължават да бъдат роботи, обусловени от околната среда. Истинският самоанализ е най-голямото изкуство на прогреса.
Парамаханса Йогананда
Крадете това, което работи, поправете това, което е счупено, фалшифицирайте останалото.
Пат Уилямс
Не финанси. Не стратегия. Не технология. Именно работата в екип остава крайното конкурентно предимство, тъй като е толкова мощна и толкова рядка.
Патрик Ленсиони
Като се има предвид, експерименталните упражнения в екип могат да бъдат ценни инструменти за подобряване на работата в екип, стига да са насложени върху по-фундаментални и подходящи процеси.
Патрик Ленсиони
- Бихте ли очаквали бунт? - Бунт в смисъл на откровен бунт и отказ от командване? Не. Но от някои от хората очаквам мърморене, недоволство, недоволство; и нищо не прави работата по-бавна, по-неефективна или по-опасна от недоброжелателността и нейните вечни кавги.
Патрик О'Брайън
Лесно се взимат решения, съвсем друга работа е да се изпълняват.
Патриша Максуел
Преди да снимам, се подготвям с актьорите много повече като театрална игра, отколкото от филм. Очевидно този начин на работа е много необичаен.
Педро Алмодовар
Работата на писателя се състои в това да живее интензивно на улицата и след това да се затвори сам, в една стая и да играе, да мечтае, да мисли, да размишлява и накрая да пише за всички онези хора, които е срещнал на улицата. Въпреки че писателите знаят, че не е удобно да се разпознава този процес. По този начин те избягват проблеми и последващи искове.
Педро Хуан Гутиерес
Далай Лама веднъж каза, че всяко човешко същество има две основни желания: да бъде щастлив и без болка. Интересувам се както да помагам на хората и на себе си да постигнат това, така и в процеса да разбера какъв е пълният ни потенциал като човешки същества. По същество има толкова много несъзнателност за това как/какво ядем и как живеем, което създава проблемите, пред които са изправени хората. Виждам толкова много болни и страдащи хора, когато ходя на лекционните си обиколки и, ако мога да помогна на някой да намери пътя си обратно към живот, който си струва да живее, това е добър ден за работа.
Патрик Холфорд
Когато нещата се разклащат и нищо не работи, може да осъзнаем, че сме на ръба на нещо. Може да осъзнаем, че това е много уязвимо и нежно място и че нежността може да отиде и в двете посоки. Можем да се затворим и да се почувстваме негодуващи или да се докоснем до това пулсиращо качество.
Пема Чодрьон
Може би най-важното учение е да се облекчиш и да се отпуснеш. Толкова е голяма помощ в работата с нашите луди объркани умове да помним, че това, което правим, е да отключваме една мекота, която е в нас, и да я оставяме да се разпространява. Оставяме го да замъгли острите ъгли на самокритиката и оплакването.
Пема Чодрьон
Предишна
1
...
67
68
(Текуща)
69
...
100
Следваща