Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Работа" - страница 16
Спасението за всяка работа е в мярката. А където мярката е превишена, трудът е бил излишен за човека.
Плавт
Да си намериш съпруг е изкуство. Да го задържиш е работа.
Симон дьо Бовоар
Не като много велик философ, нито като красноречив ретор, нито като граматик, обучен в най-висшите принципи на сърцето си, се стремях да напиша тази работа, а като архитект, който се е потопил само в тези изследвания.
Витрувий
Редът дава необходимата мярка на членовете на произведението, разглеждани поотделно, и симетрично съгласие с пропорциите на цялото. Това е корекция според количеството. Под това имам предвид избора на модули от членовете на самата работа и, като се започне от тези отделни части на членовете, конструирането на цялата работа, за да съответства.
Витрувий
Когато изглежда, че дадена работа е извършена разкошно, собственикът ще бъде човекът, който ще бъде похвален за големите разходи, които е разрешил; когато е деликатно, майсторите ще бъдат одобрени за неговото изпълнение; но когато пропорциите и симетрията му придават внушителен ефект, тогава славата му ще принадлежи на архитекта.
Витрувий
Мислете винаги за Кришна и се опитвайте да работите искрено и всичко ще дойде автоматично.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
През по-голямата част от историята на нашия вид бяхме безпомощни да разберем как работи природата. Приемахме всяка буря, суша, болести и комети лично. Създадохме митове и духове в опит да обясним моделите на природата.
Ан Друян
Мързеливите хора са склонни да не рискуват, а да се изразяват, като събарят работата на другите.
Ан Рул
Еволюцията не зависи от волята или намерението да работи; това е, почти по дефиниция, несъзнаван, неволен процес.
Майкъл Полан
Винаги съм намирал жените за по-лоялни, по-дисциплинирани, по-малко невротични, по-трудолюбиви. Просто мисля, че са перфектни колеги. Докато Бог знае, имах работа с много невротични мъже.
Макс Хейстингс
За въображението си задава целевата картина, върху която работи нашият автоматичен механизъм. Ние действаме или не действаме не поради воля, както се смята, а поради въображение.
Максуел Малц
Намирам този специален проблем в герой и след това се опитвам да го разбера. Това е генезисът на цялата ми работа.
Мануел Пуиг
Започнах да преподавам в Ню Йорк, защото трябваше да остана в Съединените щати и нямах изрядни имиграционни документи, така че работата в университет беше начин за разрешаване на проблема.
Мануел Пуиг
Рецензиите на книги никога не са ми помагали. Повечето от тях са сгрешили в своите интерпретации и работата им е загуба на време.
Мануел Пуиг
Какво е по-добре, поетична интуиция или интелектуална работа? Мисля, че се допълват взаимно.
Мануел Пуиг
Докато не срещнем чудовищата в себе си, ние продължаваме да се опитваме да ги убием във външния свят. И откриваме, че не можем. Защото цялата тъмнина в света произлиза от тъмнината в сърцето. И точно там трябва да си свършим работата.
Мариам Уилямсън
Ако човек има мозък, той просто няма моралното право да работи не за себе си, отдавайки голяма част от своето време и резултатите от своите достижения на своят работодател.
Марк Зукърбърг
Всички трябва да свършат работа и аз правя моята колкото мога.
Марли Матлин
През 50-те и 60-те години журналистиката не беше професия. Това не беше нещо, за което сте ходили в колеж - наистина беше по-скоро занаят. Имаше много момчета, които идваха да работят във вестници на копирното бюро или разносвачи, а след това по някакъв начин ставаха репортери и се учеха в работата.
Мат Таиби
Обичам да преподавам. Това е работа, която трае вечно. Каквото и да научите децата днес, пътува с тях далеч в бъдещето.
Мери Поуп Озбърн
Главното е борба, възпитание на характера, а успехите обезателно ще дойдат, ако постоянно работите над шахмата и истински го обичате.
Анатолий Карпов
Ние продължаваме работа над това, което сме правили успешно, съхранявайки при това стабилна икономика.
Мишел Башле
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
100
Следваща