Цитати на тема "Теза" - страница 97
Опитът да потвърдим нашата солидност е много болезнен. Постоянно откриваме, че внезапно се изплъзваме от ръба на пода, който сякаш се простираше безкрайно. След това трябва да се опитаме да се спасим от смъртта, като незабавно изградим разширение към пода, за да го направим отново безкраен. Мислим си, че сме в безопасност на нашия привидно здрав под, но след това отново се изплъзваме и трябва да изградим ново разширение. Ние не осъзнаваме, че целият процес е ненужен, че не се нуждаем от под, на който да стоим, че сме строили всички тези етажи на нивото на земята. Никога не е имало опасност от падане или нужда от опора.
Чогям Трунгпа
Има естествени паузи в разговорите, когато се говори за семейно отчуждение - неадекватността на думите, за да предадат неестественото състояние на скъсване с тези, с които сте обвързани кръвно, паузите, които физически се проявяват в празен стол на показна маса в трапезарията който идва от Париж. Знам всичко за тези паузи - връзка, прекъсната на колене, брат или сестра, изгубени от идеологията, семейство, разбито завинаги.
Шанел Клийтън
Ако дам всичко от себе си, нека тази история бъде записана и отпечатана, компресирана и затворена в ръцете, очите, ушите, умовете и сърцата навсякъде и нека вече не е моята история, а принадлежи на всеки читател, който я изпие, на направете ги по-големи или по-малки според нуждите; за запълване на тези малки дупки и заглаждане на грапавите места; да ги накара да въздишат и да се смеят, да мечтаят и да се чудят; за прекарване на самотен следобед или за оживяване на скучна вечер; във всяко отношение да направи точно това, което една история трябва да направи, което се превръща в това, от което всеки читател има най-голяма нужда в този момент.
Шанън Хейл
Мисля, че целта на всички беше да направят нещо, което да е наистина широко за голяма аудитория, което беше и моята цел. Но основната ми цел беше, че исках публиката ми да го хареса, защото те са тези, които ще го купят и те са тези, които ще кажат на приятелите си. И исках да се уверя, че основната публика е наистина щастлива, защото ако всички го купят, имаме успешен филм.
Шейн Доусън
Когато си търсите спътник в живота, моят съвет към жените е да излизате на срещи с всички: лошите момчета, готините момчета, момчетата с фобия към обвързване, лудите момчета. Но не се жени за тях. Нещата, които правят лошите момчета секси, не ги правят добри съпрузи. Когато дойде време да се установите, намерете някой, който иска равен партньор. Някой, който смята, че жените трябва да бъдат умни, мнителни и амбициозни. Някой, който цени справедливостта и очаква или, още по-добре, иска да направи своя дял в дома. Тези мъже съществуват и, повярвайте ми, с течение на времето няма нищо по-секси.
Шерил Сандбърг