Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Теза" - страница 93
Ако молитвата е мястото, където Бог и хората се срещат, тогава трябва да науча за молитвата. Повечето от моите борби в християнския живот се въртят около едни и същи две теми: защо Бог не действа така, както ние искаме Бог, и защо аз не действам така, както Бог иска от мен. Молитвата е точната точка, в която тези теми се събират.
Филип Янси
Всички сме трофеи на Божията благодат, някои по-драматично от други; Исус дойде за болните, а не за здравите, за грешниците, а не за праведните. Той дойде да изкупи и преобрази, да направи всичко ново. Нека тръгнете напред по-отдадени от всякога, за да подхранвате душите, които докосвате, тези нежни животи, които са издържали огромните атаки на Вселената.
Филип Янси
Ако мислим за мозъка си като карта, тези ранни пътища са като жлебове, трамвайни коловози, в които е лесно да попаднем.
Филипа Пери
На мъжете е простен романтизма; но жените, които могат да творят живот в своите собствени тела, те са длъжни да играят тези игри.
Филис Макгинли
Тези, които казват, че само артисти и архитекти могат да създават, са тези, които са елитарни.
Франк Гери
Виждате много от така наречената архитектура, която част от пътуването на егото надделява над функционалността и бюджета и всички тези неща.
Франк Гери
Между другото, за тези, които слушат, абсолютно определям - имам лице за радио. За съжаление имам глас за печат. Затова се извинявам за шкурката, която слушате.
Франк Лунц
Това, което хората сега реагират - и целта на тези реклами е просто да вкара името на лекарството в съзнанието на потребителите, така че те да попитат своя лекар за това. Това е цялата цел.
Франк Лунц
Тези хора са само от плът, от кал и предполагам, че има една сила, по-силна от тяхната ревност към Бог: собствената им праведност! Ще ги направим горди, чисти в собствените си очи, отмъстителни, несправедливи съдии един над друг и ще вдигнем такъв шум сред тях, че и най-простата молитва няма да бъде произнесена!
Франк Перети
Някои хора бягат от съмнението и се връщат назад. Опитвате се за всички духовни лепенки, които можете да намерите... когато всъщност, това, което трябва да направите, е да продължите напред, да приемете тези съмнения и да работите чрез тях.
Франк Перети
Ракът е заболяване на генома. И това се случва. Правите грешки в клетка някъде в тялото си, поради което тя започва да расте, когато е трябвало да спре, и това е рак. И тези грешки са грешки на ДНК.
Франсис Колинс
Еволюцията като механизъм може да бъде и трябва да е вярна. Но това не казва нищо за естеството на автора му. За тези, които вярват в Бог, сега има причини да изпитват страхопочитание, а не по-малко.
Франсис Колинс
Съзнанието е някакъв страничен продукт от едновременното, високочестотно изстрелване на неврони в различни части на мозъка. Свързването на тези честоти генерира съзнание, точно както тоновете от отделни инструменти произвеждат богатите, сложни и безпроблемни звуци на симфоничен оркестър.
Франсис Крик
Какво по-глупаво от това да се основава нечиият възглед за живота на идеи, които, колкото и правдоподобни по онова време, сега да изглеждат доста погрешни? И какво би било по-важно от това да намерим истинското си място във Вселената, като премахнем един по един тези нещастни остатъци от по-ранни вярвания?
Франсис Крик
Мисля, че това трябва да е любов. Мисля, че тези неща предизвикват любов и състрадание към хората, не като обекти за евангелизиране, а като хора, които заслужават цялата любов и внимание, което можем да им дадем, защото те са нашия вид и са създадени по Божия образ. Те са ценни, затова трябва да ги посрещнем с любов и състрадание. Така ние срещаме човека там, където той или тя е.
Франсис Шефър
Понякога се случва силата да замества живото същество с ума, но се случва да победят тези, които са по-умни.
Франсиско Колоане
Някъде прочетох, че в една експедиция до Южния полюс имало строго правило: говори се за политика и религия само един час на ден и то следобед, защото се знае, че тези проблеми най-малко се притесняват хората на пълен стомах.
Франсиско Колоане
Тези, които си тръгват, нямат същите мисли като тези, които остават.
Франсоа Вейерганс
Твърде лютата омраза ни поставя по-ниско от тези, които мразим.
Франсоа дьо Ларошфуко
Комунизмът се ражда от мизерията и ако Западът не прояви повече разбиране, тези хора ще вземат оръжие и ще се обърнат към другите, това е Съветският съюз.
Франсоа Митеран
Нека често мислим за собствените си недъзи и ще станем снизходителни към тези на другите.
Франсоа Фенелон
Само тези, които са спасени последни, знаят какво е това.
Франческа Запия
Предишна
1
...
92
93
(Текуща)
94
...
100
Следваща