Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Теза" - страница 58
Мъжът се ражда ловец, а жената плячка. Така е било в течение на хилядолетия, и тези които искат да променят порядъка на нещата, обичайно вредят сами на себе си. Произтичащи буря пада върху тях самите.
Барбара Картланд
В този час на залез стените на каньона са неописуемо красиви и се страхувам, че магията на фотографията никога не може да запише това, което виждам сега. Високите кули близо до върха на каньона и стените на каньона там горе изглеждат така, сякаш Бог е протегнал ръка и е махнал четка със златна боя върху тях, позлатявайки тези скали в ярката светлина на залязващото слънце.
Бари Голдуотър
Когато бяло, черно, кафяво и всеки друг цвят решат, че ще живеят заедно като християни, тогава и само тогава ще видим края на тези проблеми.
Бари Голдуотър
Мисля, че сегашното разбиране за градското поведение ни казва, че е важно хората да излязат и да могат да избягат от бетонните джунгли и гъстата среда, в която живеят, за собственото си психическо благополучие. Ако не направят това, разходите за човешки загуби и човешки заболявания ще бъдат много по-големи от това, което бихме похарчили за тези видове изпускания и открити пространства.
Бари Голдуотър
...този законопроект ще изисква създаването на федерална полиция с огромни размери. Също така е честно да доведе до развитието на психология на "доносник" в големи области от нашия национален живот - съседи, шпиониращи съседи, работници, шпиониращи работници, бизнес, шпиониращ бизнесмени - дали тези, които биха тормозили своите съграждани за егоистични и тесни цели ще имат достатъчно стимули да го направят. Това, федералната полицейска сила, психология на "доносник", са отличителните белези на полицейската държава и ориентири в разрушаването на едно свободно общество.
Бари Голдуотър
Един от начините да упражняваме политическата свобода е да гласуваме за избрания от нас кандидат. Друг начин е да използваме нашите пари, за да се опитаме да убедим други избиратели да направят подобен избор – тоест да допринесат за кампанията на нашия кандидат. Ако някоя от тези свободи бъде нарушена, последствията са много тежки не само за отделния гласоподавател и дарител, но и за обществото, чиито свободни политически процеси зависят от широкото разпределение на политическата власт.
Бари Голдуотър
Човек от време на време си поставя пред себе си недостижими цели, а достига тези, които не си е поставял.
Бенедето Кроче
Тези които се застъпват за контрол над раждаемостта, сами вече са успели да се родят.
Бени Хил
За съчинение на сатира не е нужно да се презират тези, против които се пишат; но когато се употребяват глупави и увеличени похвали, то изглежда, трудно се минава без презрение за тези, на които се преписват.
Бернар дьо Фонтенел
За мене това е изминат път, господине, и аз съм обзет от копнежа да науча колко човешки пътища има зад хоризонта, но само за сметка на ей тези крака, и аз съм обзет от копнеж да воювам, но вече единствено сам със себе си, обзет съм от копнежа да живея, но почти за моя собствена сметка...
Бохумил Храбал
Ако правите това, което правят други успешни хора, тогава в крайна сметка ще стигнете до същите резултати, които тези успешни хора са постигнали.
Брайън Трейси
Постоянното обучение е минималното изискване за тези, които искат да постигнат успех в много области на дейност.
Брайън Трейси
Целта на нашия живот е да добавим стойност към хората от това поколение и тези, които следват.
Бъкминстър Фулър
Историята учи даже тези, които не се учи. Тях ги научава на невежество и пренебрежение.
Василий Ключевски
Вселената е враждебна само към тези, които не познават нейните закони. Към тези, които ги познават и им се подчиняват, тя е дружелюбна.
Вернер фон Браун
Никога не съм бил от тези, които гонят щастието.
Вернер Херцог
Съществува реална връзка между културата и изменението на климата. Всички имаме роля и ако се ангажирате с живота, ще получите нов набор от ценности, ще слезете от потребителската пътека и ще започнете да мислите и именно тези велики мислители ще спасят планетата.
Вивиан Уестууд
Имам причини за това, което правя. Аз съм много политически човек и наистина мисля, че ако облечете тези дрехи, ще изглеждате като сила, с която трябва да се съобразявате.
Вивиан Уестууд
Заработих от първата си рецензия един фунт, десет шилинга и шест пенса и с тези пари си купих персийска котка. След това в мен се породи честолюбие: котката, в края на краищата е много добре. Но котката ми е малко. Аз искам автомобил. Ето така аз станах романистка.
Вирджиния Улф
За всички, тези които са решили да започнат свой бизнес и да регистрират фирма е нужно да се дават медали за мъжество.
Владимир Путин
Ние започваме да разбираме, че в живота има неща, които ни помагат в течение на деня. Все едно, дали разходка в парка, гледка от прозореца или добра вана е нещо. Даже храната, която ви харесва, или приятеля, на когото искате да се обадите. Това помага да решавате всички тези неща в нашата глава.
Ал Пачино
Тези, които чакат дълго време, могат да изчакат още малко.
Габриел Гарсия Маркес
Предишна
1
...
57
58
(Текуща)
59
...
100
Следваща