Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Теза" - страница 57
Свободата означава върховенство на правата на човека навсякъде. Нашата подкрепа отива за тези, които се борят да получат тези права или да ги запазят.
Франклин Делано Рузвелт
Моите композиции извират от скърбите ми. Тези, които доставят на света най-голяма наслада, са родени от най-дълбоките ми мъки.
Франц Шуберт
Любовта витае във въздуха тези дни, така че решихме да се опитаме да направим деня ви малко по-светъл.
Франц Шуберт
Днес тези които имат пари, те нямат време, а тези които имат време, нямат пари.
Фредерик Бегбеде
Любовта се отрича от тези, които най-много се нуждаят от нея.
Фредерик Бегбеде
Благодарността към тези, които ни правят добро, - това е общоприета добродетел, и проявявайки благодарност в една или друга форма, даже и несъвършено, - това е дълг на човека както пред самият себе си, така и пред тези, които му помагат.
Фредерик Дъглас
Нашите души не са гладни за слава, комфорт, богатство или власт. Тези награди създават почти толкова проблеми, колкото решават. Душите ни са гладни за смисъл, за усещането, че сме разбрали как да живеем така, че животът ни да има значение, така че светът да бъде поне малко по-различен от това, че сме минали през него.
Харолд Кушнер
Подозирам, че най-щастливите хора, които познавате, са тези, които се стремят да бъдат мили, полезни и надеждни - и щастието се промъква в живота им, докато са заети с тези неща. Това е страничен продукт, никога основна цел.
Харолд Кушнер
Всички имаме нужда от Европа, не само тези от нас в Европа. А ние, германците, се нуждаем от Европа повече от останалите. Германия е страната с най-дълга граница, най-много съседи и е номер едно в Европа по население и икономическа сила.
Хелмут Кол
Доколкото изкуството съхранява, с обещанието за щастие, спомена за неуспешната цел, то може да влезе като "регулаторна идея" в отчаяната борба за промяна на света. Срещу целия фетишизъм на производителните сили, срещу продължаващото поробване на индивидите от обективните условия (които остават тези на господството), изкуството представлява крайната цел на всички революции: свободата и щастието на индивида.
Херберт Маркузе
Ако масовите комуникации съчетават хармонично и често незабележимо изкуство, политика, религия и философия с реклами, те довеждат тези сфери на културата до техния общ знаменател - формата на стоката. Музиката на душата е и музика на продажността. Разменната стойност, а не стойността на истината, се брои.
Херберт Маркузе
Свободният избор на господари не премахва нито господарите, нито робите. Свободният избор сред голямо разнообразие от стоки и услуги не означава свобода, ако тези стоки и услуги поддържат социален контрол върху живот в труд и страх – тоест, ако поддържат отчуждение. А спонтанното възпроизвеждане на насложени потребности от индивида не установява автономия; това само свидетелства за ефикасността на контролите.
Херберт Маркузе
Човекът е мислещо същество. Неговият разум му позволява да разпознае собствените си възможности и тези на своя свят. Следователно той не е на милостта на фактите, които го заобикалят, но е способен да ги подчини на по-висок стандарт, този на разума.
Херберт Маркузе
Книгите, написани от огън, ми доставят голямо удоволствие. Разбирате, че светът за тези писатели не би могъл да продължи, ако книгата не беше написана. Когато попаднете на книга като тази, това е привилегия.
Хишам Матар
Отървахме се от Муамар Кадафи. Никога не съм мислил, че ще мога да напиша тези думи.
Хишам Матар
Някои от най-мощните спомени са тези, когато си много, много млад. Животът на възрастните се вижда чрез отражението на сложната, рационална мисъл.
Хишам Матар
Дързост, надежда, смелост - либийците ги имат в изобилие. Но всички тези скучни дребни неща - като организация, изграждане на комитет - са трудни; вземането на решения и придвижването напред е трудно.
Хишам Матар
Колко трогателно, че простите хора искат съвети от учените хора! И колко разумно, че не тези съвети не се спазват!
Хуго Щайнхаус
Всеки човек, постигнал успех, с раздразнение гледа на тези, които са му помагали. С раздразнение, а понякога и с презрителна насмешка.
Чарлз Пърси Сноу
Обичат не тези, които дават, а тези, които изискват.
Чезаре Павезе
Какво ви носи тези настроения? Нищо мистериозно: обикновената болка да си жив.
Шарл Бодлер
Аз уважавам тези, които ми опонират, но нямам намерение да ги търпя.
Шарл дьо Гол
Предишна
1
...
56
57
(Текуща)
58
...
100
Следваща