Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Теза" - страница 52
Началото на Първата световна война си го спомням с погромите на чуждестранните магазини в Москва. С участието на агенти от охраната и на черносотници под прикритието от патриотични лозунги беше организиран погром над немските и австрийски фирми. В нападенията бяха въвлечени и мнозина, чиято цел беше единствено да се облагодетелстват. Но понеже тези хора не можеха да разчетат табелките на чужд език, те поголовно налитаха и на други чуждестранни фирми – на френски и английски.
Георгий Жуков
...Войната си е война, в нея не може да няма загуби, но тези загуби могат да бъдат и изключително големи, особено когато си имаме работа с ожесточен и сериозен враг...
Георгий Жуков
Не разбирам, защо Ви беше притрябвало да изкарвате танковете срещу артилерийския огън... Ако така лекомислено хвърляте танковете, както досега сте ги хвърляли срещу съсредоточения системен огън, нищо няма да излезе... Азбучна истина е: преди да се хвърлят танковете, трябва да се потуши системния огън, и тогава да се хвърлят танковете. А при Вас е точно обратното. Нееднократно Ви се даваше указание, но явно тези елементарни истини не са схванати и танковете продължават да гинат без никаква полза. Хвърляне на танковете без потушаване на системния огън на противника аз лично считам за АВАНТЮРА...
Георгий Жуков
...В тези сложни условия стремежът да избегне войната се превърна за И. В. Сталин в убеждение, че ще успее да ликвидира опасността от война по мирен път. Надявайки се на своята "мъдрост", той се предовери на собствената си преценка и не усети коварната тактика и планове на хитлеровото правителство.
Георгий Жуков
Трябва да се отдаде дължимото на И. В. Сталин: когато започна войната, той не упрекна никого за липсата на необходимия брой най-нов тип танкове, самолети и друга бойна техника, тъй като знаеше, че за несвоевременното решаване на тези въпроси най-вече си е виновен самият той и най-близкото му обкръжение.
Георгий Жуков
Срещу Войната. Кой не е? Но как може да бъдат спряни тези, които са решили да устроят геноцид, без да се води война?
Сюзан Зонтаг
Ние не сме утописти. Ние знаем, че всеки черноработник и всяка готвачка не са способни на момента да поемат управлението на държавата. В това сме съгласни и с кадетите, и с Брешковска, и с Церетели. Но ние се отличаваме от тези граждани по това, че изискваме незабавно скъсване с подобен предразсъдък, според който само богатите или дошлите от богати семейства чиновници са в състояние да управляват държава, да вършат ежедневна делнична работа по управлението. Ние изискваме обучението по държавно управление да се води от съзнателни работници и войници - и то да започне незабавно, тоест към това обучение да бъдат незабавно привлечени всички трудещи се и цялата бедна класа.
Владимир Ленин
Принцът не трябва да има друга цел или мисъл, нито да избира друго за изучаване, освен войната, нейните правила и дисциплина, защото това е единственото изкуство, което принадлежи на управляващия, и е с такава сила, че не само запазва тези, които са родени принцове, а и позволява на хора на частни позиции да се издигнат до този ранг.
Николо Макиавели
Хората са такива, че виждайки добро от страна на тези, от които са очаквали зло, особено се привързват към благодетелите си.
Николо Макиавели
Твоята принципност ми напомня годините на моята младост, още повече, че тези принципи представляваха единственото, което имах. Не притежавах ловкост и това е лесно да се обясни.
Хайнрих Маркс
Нали няма да се обидиш на тези дребни забележки относно икономичността.
Хайнрих Маркс
Въобще не се безпокоя, че тези, макар и неприятни (финансови – бел.цит.) съображения, ще те подтикнат към низки и раболепни постъпки. Въпреки побелялата ми глава, малко потиснатото състояние на духа и грижите, аз ще продължавам да се боря и да презирам низостта. За тебе, богато надарения от природата, с твоите преизобилни сили, това трябва дори да ти се струва невъзможно.
Хайнрих Маркс
Даровете заслужават и изискват благодарност и понеже прекрасните дарове на природата са безусловно най-висши, то те изискват благодарност в най-висока степен. Но да благодариш на природата можеш единствено като употребиш тези дарове по подобаващ начин, казано по-просто – да накараш таланта да носи печалба.
Хайнрих Маркс
Изпитите се провеждат от хора, от професори, от педанти, а понякога и от злопаметни подлеци, които обичат да опозоряват тези, които се държат независимо.
Хайнрих Маркс
Много се радвам, че толкова ти е допаднал господин Мьойрин, понеже и аз много го обичам. Той принадлежи към онези редки хора, които и в светските си маниери запазват доброто си сърце. А по практичност на ума си, несъмнено превъзхожда много от високообразованите господа. Много се радвам, че общуваш с високообразовани хора и прекарваш по-малко време с юноши или поне с тези, за които почти нищо не знаеш.
Хайнрих Маркс
И все пак от тези пламъци, не светлина, а мрак се вижда.
Джон Милтън
Не съм бил в състояние да открия причините за тези свойства на гравитацията, но не си измислям хипотези.
Исак Нютон
Трябваше ми доста вода, за да преглътна тази шибана глава на прилепа. Все още я чувствам заседнала в шибаното ми гърло, след всичките тези години. Хората от цял свят ми казват: "Ти си този дето убива животинки. Правиш ли го още? Всяка нощ ли го правиш?" Това се случи само един шибан път, за Бога.
Ози Озбърн
Алчните хора... Те са винаги ненаситни и винаги се нуждаят от нови приходи. Казват ми: "Те отделят настрана тези спестявания за своите деца и наследници." Че как така? За тези, за които приживе не са отделяли нищо?
Плутарх
Безграничната толерантност води до изчезване на толерантността. Ако разширим безграничната толерантност и до тези, които са нетолерантни, ако не сме готови да защитаваме едно толерантно общество от покушенията на нетолерантните, тогава толерантите ще бъдат унищожени. И толерантността ще изчезне с тях.
Карл Попър
Този, който казва: "Русия е за руснаците" – знаете ли, трудно е да се устои да се даде характеристика на тези хора – това са или нечестни хора, които не разбират какво говорят, и тогава са просто идиоти, или провокатори, защото Русия е многонационална страна.
Владимир Путин
Работете по въпроса за промяна на стандартите за строителство на жилищни сгради, предимно жилищни сгради за военнослужещи, и ще започнем с Далечния изток. Обръщам ви внимание на това и желая това да стане бързо и достойно за руските офицери, за да спрат нашите хора да живеят в тези вонящи "хрушчовки".
Владимир Путин
Предишна
1
...
51
52
(Текуща)
53
...
100
Следваща