Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Теза" - страница 51
Хората, често привлечени към сциентологията, искат да се справят с лични проблеми в живота си, а сциентологията казва, че имаме технология, която се справя с тези проблеми. Само съсредоточаването върху проблемите и опитите за тяхното отстраняване може да бъде полезно.
Лорънс Райт
Хората винаги ме питат дали съм уплашен, докато се мотая с Ал Кайда, но обикновено тези срещи са интервюта един на един. Говоря с хора, с чиито възгледи не съм съгласен, но това се случва непрекъснато.
Лорънс Райт
Къде са сега воините от света на духа? Къде са тези, които издигат глас за истина, които ни водят към доброта, красота, сила и здраве? Къде са тези, които изричат сърдечни думи, които ще ни отведат от пустинята? Домовете ни са изчезнали и нацията е унищожена, но ние нямаме Йеремия, който да извика последната си тъжна песен на света и на потомството.
Лу Сюн
Те бяха толкова силни във вярванията си, че настъпи момент, когато едва ли имаше значение какви точно бяха тези вярвания; всички те се сляха в един инат.
Луиз Ърдрич
Поради подкрепата на Иран за тероризма, неуважението към правата на човека и разпространението на ядрено оръжие, от десетилетия е под санкции на САЩ и международни санкции, а компаниите са глобени с милиарди за заобикаляне на тези санкции.
Майк Помпео
Здравеопазването исторически е много затворена област, организирана около медицински специалности - урология, сърдечна хирургия и така нататък - и около предлагането на тези специални услуги. Пациентът е топката за пинг-понг, която се движи от услуга към услуга.
Майкъл Портър
Винаги говорят за тъгата на тези, които остават, но мислила ли си за чувствата на тези, които си отиват.
Анна Гавалда
Тези, които отдавна се радват на такива привилегии, на каквито се радваме и ние, понякога забравят, че за да бъдат спечелени те, са загивали хора.
Франклин Делано Рузвелт
Тези, които най-много обичат човека, винаги са му причинявали най-голямата болка; като всеки любящ, те винаги са искали от него невъзможното.
Фридрих Ницше
Хората могат да кажат, че тези (моите) книги са несериозни, но аз не ги виждам по този начин. Смятам, че имат впечатляващ замисъл, но са в по-нетрадиционна форма.
Алън Акселрод
Тези, които поддържат този ционистки режим, трябва да знаят, че скоро той ще умре, а репутацията им ще бъде опетнена.
Махмуд Ахмадинежад
Има някои филми, които бих искал да забравя до края на живота ми. Но дори тези филми ме научиха на някои неща.
Антонио Бандерас
Вие не познавате тези хора! Накрая, евреинът Ротшилд ... това, аз ще Ви кажа, е безподобен скот. Заради спекулации на борсата е готов да погребе цяла Европа, а съм виновен аз?!
Ото фон Бисмарк
Най-много завиждаме на тези писатели, които - често по неаналитичен и неосъзнат път - са схванали, че техният характер има различни страни и те могат да живеят и работят в момента ту с една, ту с друга, която е във възход.
Дороти Бранд
За мен е трудно да привикна към тези променящи се времена. Аз помня времето, когато въздухът беше чист, а сексът – мръсен.
Джордж Бърнс
Непочтена е всяка дружба, в която има дори намек от желание да се угоди или желание да ти се угоди. В истинската дружба тези две желания са напълно изключени. Двама приятеил от цялата си душа са съгласни да си останат двама, а не един. Те уважават дистанцията между себе си, установена от самия факт, че са създадени различни. Човек има право да желае да достигне непосредствено единство само с Бога.
Симон Вейл
Историите ни позволяват да лъжем себе си. И тези лъжи удовлетворяват нашите желания.
Сет Годин
Някои хора влизат в този (филмовия – бел.цит.) бизнес и много се страхуват да не изгубят нещо. Те се опитват да запазят своите позиции, като че са прилепени към плацдарм. Тези актьори свършват, правейки само безопасни избори. Никога не бих искал да тръгна по този път. Ако тръгна надолу, поне ще тръгна, забавлявайки се.
Мат Деймън
Надявам се, че през идните години всички ще могат да се гордеят с това как са отговорили на това предизвикателство. И тези, които идват след нас, ще кажат, че британците от това поколение са били толкова силни, колкото всички останали. Че атрибутите на самодисциплина, на тиха добронамерена решителност и на съчувствие все още характеризират тази страна. Гордостта от това кои сме ние не е част от нашето минало, тя определя нашето настояще и нашето бъдеще.
Елизабет II
Но нищо, което може да се каже, не може да започне да отнема мъката и болката от тези моменти. Скръбта е цената, която плащаме за любовта.
Елизабет II
Първата задача на една корпораиция е да прави пари. Първата функция на правителството е да вземе голяма част от тези пари и да ги даде на другите.
Лари Елисън
Вземете толкова суверенитет, колкото можете да преглътнете. Не искам... да съм спирачка за развитието на националното самосъзнание на всяка република.(на среща с обществеността в Уфа на 6 август 1990 г., след което повтаря тези думи на 8 август в Казан.)
Борис Елцин
Предишна
1
...
50
51
(Текуща)
52
...
100
Следваща