Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Теза" - страница 38
Желанието е в основата на всяко достижение. Ние ставаме тези, които искаме да бъдем.
Орисон Сует Марден
Биткойн е валута, биткойн е мрежа, биткойн е технология и не можете да разделите тези неща. Консенсусна мрежа, която основава стойността си върху валутата, която не работи без валутата.
Андреас М. Антонопулос
Има малко двойки, толкова нещастни, колкото тези, които са твърде горди, за да признаят нещастието си.
П. Д. Джеймс
Харесвам ги всички - не винаги одобрявам. Виждам себе си като доброжелателен чичо на тези герои и мога да разбера защо правят това, което правят; понякога правят някои грешки, но в сърцето си мисля, че са прилични.
Патрик Марбър
Присъщата цел на американското правителство е да позволи на хората да търсят собствените си цели и да ги насърчава да бъдат отговорни за различните приключения, които имат по пътя си към тези цели, добри, лоши и други.
Патрик О'Рурк
Разбира се, ще продължа да споделям любимите си южни рецепти, точно както майка ми, баба и семейството ми споделяха през годините. И сега ще добавя малко по-леко докосване към някои от тези прекрасни ястия.
Паула Дийн
Но въпреки че тези филми изразяват много подобни идеи от предишните ми филми, мисля, че те изразяват тези идеи по различен начин.
Педро Алмодовар
Неприятното в мотивите на политиците - каквито и да са тези - е, че политиците трябва да обявят своите мотиви като визионерски и велики.
Патрик О'Рурк
Книгите никога не са безобидни... те или ни укрепват, или ни отслабват във вярата. Някои от тях правят това дори докато ни забавляват, други докато ни учат. По невидим начин тяхното учение прониква в сърцата и душите ни, за да продължи работата си вътре, и ние вдишваме духа на тези книги като лечебни или отровни пари. Те могат да донесат най-големи ползи и най-голяма разруха, защото от техните идеи, които разпространяват, произлизат делата на бъдещето.
Петер Пранге
Недостигът на купувачи, от който светът страда, се разбира лесно не като поради това, че хората не желаят да притежават стоки, а като хора, които не желаят да се разделят с нещо, което може да спечели редовен доход в замяна на тези стоки.
Пол Дирак
Основните физични закони, необходими за математическата теория на голяма част от физиката и цялата химия, са напълно известни и трудността е само в това, че точното прилагане на тези закони води до уравнения, които са твърде сложни, за да бъдат разрешими. Следователно става желателно да се разработят приблизителни практически методи за прилагане на квантовата механика, които могат да доведат до обяснение на основните характеристики на сложните атомни системи без твърде много изчисления.
Пол Дирак
С течение на времето става все по-очевидно, че правилата, които математикът намира за интересни, са същите като тези, които природата е избрала.
Пол Дирак
Нека тези, които ще напишат законите на нацията, ако могат да напиша учебниците й.
Пол Самюелсън
Мъжеството не е отсъствие на страх, а действие въпреки страхът. За хората, които не правят нищо със своят живот, е също толкова страшно, като тези които не приемат рискове.
Прити Зинта
Да победят могат само тези, които с охота отиват на борба.
Пьотър Столипин
Мисля, че наистина страхотното и завладяващо нещо в математиката и физиката е, че тя отваря достъп до всички тези хипотетици - или поне ви дава езика да говорите за тях. Но в същото време, ако даден сценарий е напълно откъснат от реалността, не всичко е толкова интересно.
Рандал Мънро
Дагестани, грижи се за тези безплодни, голи скали, освен тях нямате нищо!
Расул Гамзатов
Това е всичко, което имам. Нямам широкия, ярък фар на някакъв солиден стар фар, насочващ корабите безопасно към дома, покрай назъбените скали. Имам само тези малки проблясъци, които мигат и след това изгасват.
Ребека Уелс
Понякога хората говорят за конфликт между хората и машините и можете да видите това много в научната фантастика. Но машините, които създаваме, не са някаква инвазия от Марс. Ние създаваме тези инструменти, за да разширим собствения си обхват.
Рей Кързуайл
Жените са ужасно ядосани, когато са последвани от тези, които не са приятни за тях, но те са още по-яростни, когато тези, които са им на сърце, не им обръщат внимание.
Реймънд Фийст
Мерките за прилагане на двата пакта, но особено тези на пакта, касаещи гражданските и политическите права, бяха значително отслабени до степен, в която те придобиха незадължителен характер.
Рене Касен
Мисля, че хората трябва да се опитват да учат малките деца, че тези качества - упоритост и способност за слушане - може да изглеждат като противоположности, но не са.
Ренцо Пиано
Предишна
1
...
37
38
(Текуща)
39
...
100
Следваща