Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Теза" - страница 32
Две от най-жестоките, най-примитивни наказания, които нашият град (Холивуд – бел.цит.) прилага към тези, които са изпаднали в немилост, са: празната пощенска кутия и мълчащият телефон.
Хеда Хопър
Могъщите сили, разрушаващи града и унищожаващи държавата, си остават безпомощни срещу един човек, ако той има достатъчно воля и душевно безстрашие, да остане свободен; защото тези, които се считат за победители над милиони, не са могли да подчинят един – свободната съвест.
Стефан Цвайг
Държавата понякога допуска грешки. Когато се появи някоя от тези грешки, спадът в колективния ентусиазъм рефлектира в резултиращия спад в приносите на всеки индивид, във всеки от елементите, формиращи целостта на масите. Работата се парализира до степен на производството на незначителни количества. Време е да бъдат направени корекции."
Ернесто Че Гевара
Това, пред което сме изправени, може да изглежда непреодолимо. Но аз научих нещо през всички тези година на тренировки и състезания. Научих нещо от всички тези упражнения и повторения, когато си мислех, че не мога да вдигна и грам допълнителна тежест. Това, което научих е, че ние винаги сме по-силни, отколкото си мислим.
Арнолд Шварценегер
Печално е да се крепиш на чужда слава, защото с падането на тези устои се разрушава и цялата сграда.
Ювенал
Трябва да разберем – като граждани и като правителство, – че всяка една общност в тази страна няма по-важно задължение от образованието на тези, които ще ни заменят.
Колин Пауъл
Присъствието на тези, които търсят истината, е за предпочитане пред присъствието на тези, които смятат, че са я открили.
Тери Пратчет
Може да има и феи, и елфи, но не забравяй: Бог помага на тези, които си помагат сами.
Стивън Кинг
Ах, никакви изискани ястия на този свят не могат да доставят на човека по-голямо наслаждение то тези, който той предвкусва в мечтите си.
Селма Лагерльоф
Може би няма дни от нашето детство, които да сме изживели по-пълно от тези, прекарани с любима книга.
Марсел Пруст
Болката е винаги нова за този, който я изпитва, но губи своята оригиналност за тези около него.
Алфонс Доде
Тези, които отричат "Аушвиц", са тези, готови да го издигнат отново.
Примо Леви
Аз осъзнах, че търсенето е моят символ, емблемата на тези, които излизат през нощта без нищо в ума, разрушителите на компаси.
Хулио Кортасар
Жалко, че не са измислили награда за тези писатели, които са успели да се въздържат от съблазънта да подарят на света още една негодна книга.
Уилям Сароян
Истинските писатели са тези, които искат да пишат, имат нужда да пишат и трябва да пишат.
Робърт Пен Уорън
При Бог всичко се случва навреме, особено за тези, които могат да чакат.
Йоан Крестянкин
Нека се посрамим поне от животните. Животните имат всичко: земята, изворите и пасищата, планините и горите. А човек става по-яростен от животното, казвайки тези студени думи: "Това е ваше, а това е мое".
Йоан Златоуст
Тези, които казват, че изследването на науката прави човека атеист, трябва да са доста глупави хора.
Макс Борн
Нашите принципи: свобода, независимост, отговорност, избор - тези и изградената върху тях демокрация са специалното наследство на Великобритания за света.
Маргарет Тачър
Ако мога да започна деня си, като изговарям молитвите си и се концентрирам, тогава знам, че правя правилното нещо. Тези 10 минути ми помагат по всякакъв начин през целия ден.
Марк Уолбърг
Господи, благодаря ти за тези мои молитви, които ти не си чул.
Мат Деймън
Мразя тези електронни книги. Те не могат да бъдат бъдещето... може и да са.. аз ще бъда мъртъв.
Морис Сендак
Предишна
1
...
31
32
(Текуща)
33
...
100
Следваща