Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Теза" - страница 31
Изкуството на театъра е действието. Това е изследване на ангажираността. Самата дума е действие. Да "кажеш" думата, така че да я направиш чуваема и разбираема за всички в театъра, е именно ангажираност; това е висше изкуство: да видите едно човешко същество да говори от сцената на хиляди други, подобни на него, казвайки: "Тези думи, които говоря са "истина", а не нещо приблизително. Те са Божията истина и аз ги потвърждавам с моя живот", което актьорът прави на сцената.
Дейвид Мамет
Това, което ме мотивира в този момент, са идеи отпреди 10, 20 или 30 години и усещането, че тези идеи може да бъдат изгубени, ако не ги ускоря още малко.
Беноа Манделброт
,,Бог помага само на тези, които си помагат."
Диего Марадона
Във всички теологически системи дяволът фигурира като мъжки образ. Това е така, защото жените са тези, които поддържат църквата.
Дон Маркис
Напълно разбираемо е, че Маркос имаше пари. След споразумението от Бретън Ууд той започна да купува злато от Форт Нокс. Три хиляди тона, после четири хиляди. Аз имам документи за тези седем хиляди тона. Маркос беше толкова предвидлив. Той притежава всичко. Странно e; Америка няма да го разбере.
Имелда Маркос
Продължаващото преследване на вдовици и сираци е престъпление. Дори в Библията се казва, че има специално мястов ада за тези, които преследват вдовици.
Имелда Маркос
Огледалата са лед, който не се е разтопил. Разтапят се тези, които се възхищават на себе си в тях.
Пол Моран
Раните, които сам си си нанесъл, винаги заздравяват по-бавно от тези, които ти е причинил противникът.
Джавахарлал Неру
Аз съм изучавал тези неща, а вие не сте.
Исак Нютон
Не се срамувам пред гражданите, които два пъти гласуваха за мен на президентските избори. През всичките тези осем години орах като роб на галера от сутрин до вечер. Доволен съм от резултатите от моята работа.
Владимир Путин
Винаги съм имал лошо отношение към тези, които с някакъв грипозен нос и с еротичните си фантазии се месят в чуждия живот.
Владимир Путин
Нямаше международни терористи в Ирак, докато ние не отидохме там. Ние бяхме тези, които създадохме идеални условия, в които да вирее Ал Кайда.
Робин Кук
Ние позволяваме да съдят за нас само тези, за които забраняваме на другите да съдят.
Жан Ростан
Социални вълнения и задълбочаване на чувството за несправедливост са опасностите за националния ни живот, които трябва да се минимизират чрез строги методи. Хората знаят, че огромните лични доходи идват не само чрез усилията, способностите или късмет на тези, които ги получават, но също така и заради възможните предимства, които предоставя правителството. Поради тази причина дълг на правителството е да ограничава такива доходи чрез много високи данъци.
Франклин Делано Рузвелт
Когато сте на върха и водите парада, всички хвърлят лилии и люлякова вода върху главата ви. Но когато тези паради са отминали и в сърцето ви има буря, твърде малко хора са готови да седнат и да изслушат как оплаквате живота си.
Силвестър Сталоун
Наградите за тези, които упорстват, далече надхвърлят болката, която предхожда победата.
Тед Ингстръм
През тези три години дадох половината от себе си. За да бъда честен ръцете ми трепереха, докато го подписвал. Знаех си, че вече бях излязъл от надпреварата за най-богатия човек в света.
Тед Търнър
Трябва да направим нещо повече от това да спрем медийните гиганти да се разрастват; те и без това са твърде големи. Необходими ни е нов набор от правила, които да раздробят тези компании на парчета.
Тед Търнър
Повечето хора са доста глупави, а повечето от тези, които не са, са без съмнение доста суетни.
Алфред Едуард Хаусман
За да бъдеш честен, трябва да присъединиш към благородството на душата и просветен ум. Този, у когото са съединени тези различни дарове на природата, винаги се ръководи от компаса на обществената полза.
Клод Адриан Хелвеций
Не е необходимо да пеете за любов през цялото време, за да дадете на хората любов. Не трябва да натрапвате тези думи през цялото време.
Джими Хендрикс
Опитвам се да използвам моята музика, за да накарам тези хора да се размърдат.
Джими Хендрикс
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
100
Следваща