Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Теза" - страница 29
В този момент на осъзнаване знаех, че съм сляп, защото исках да не се виждам; Едва тогава разбрах, най-сетне, че всички тези мъртви, французи и германци, са братя и бях брат на всички тях.
Ернст Толер
Има два типа хора - тези, които обичат да спят до стената, и тези, които обичат да спят до тези, които ги бутат от леглото.
Етгар Керет
Много хора, които не се нуждаят от психиатрични болници, все още са там, докато много от тези, които трябва да са в тях, не са там.
Жил Дельоз
Едно от нещата, които се стремя да разкрия в тази история, е фактът на тази вътрешна посока на световните дела и да запозная повече хора с паралелния факт на съществуването на Тези, които са отговорни (зад кулисите) за духовното ръководство на човечеството...
Алис А. Бейли
На мен не ми е нужен играч - прекрасен човек с великолепен характер. Тези качества искам да виждам в децата си. На мен ми е нужен този, който вкарва топката в мрежата.
Жузе Моуриньо
Защо предприемачите се появяват не непрекъснато, тоест поотделно във всеки подходящо избран интервал, а на клъстери? Изключително защото появата на един или няколко предприемачи улеснява появата на други, а тези на повече, във все по-голям брой.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Благородната цел облагородява действията в името на тези цели.
Карл Либкнехт
Но е възможно в следващите дни тези години, през които сме преживели, евентуално да се мисли просто като период на смущения и регресия.
Карл Ялмар Брантинг
Не пренебрегвам факта, че появата на тези нови, свободни нации в европейската политическа общност не само чества завръщането на блудния син, но и създава нови източници на търкания тук и там.
Карл Ялмар Брантинг
Мислех, че има моменти да се оплакваш от родителите си и моменти да си благодарен и беше жалко да смесвам тези моменти.
Карън Джой Фаулър
Босна е сложна държава: три религии, три нации и тези "други". Национализмът е силен и при трите нации; в две от тях има много расизъм, шовинизъм, сепаратизъм; и сега трябва да направим държава от това.
Алия Изетбегович
При разглеждането на тези въпроси неизбежно възниква дилема - макар и само за миг - че по-кратък път към ислямския ред би бил чрез поемане на властта ... Това е просто изкушение. Историята не свързва нито една истинска революция, дошла от властта. Всичко започва с образование и по същество означава морално призоваване.
Алия Изетбегович
В тези преговори ние не сме безпомощен обект, въпреки че участват големи световни сили. Играем активна роля и се опитваме да повлияем на съдбата си; имаме свои козове и ги използваме.
Алия Изетбегович
Разбиране, изобретателност, насоченост и критика: интелигентността се съдържа в тези четири думи.
Алфред Бине
Една от функциите на организацията, на всеки организъм, е да предвижда бъдещето, така че тези взаимоотношения да продължат с времето.
Кевин Кели
Как трябваше да се върже с мъж, без да му позволи да я затвори? И имаше ли някакъв начин да придобиеш неща, без тези неща да я притежават?
Кларис Лиспектор
Чест на тези, които в живота, който водят определят и пазят Термопилите.
Константинос Кавафис
И сега какво ще стане с нас без варварите? Тези хора бяха един вид решение.
Константинос Кавафис
Ако не смятате, че вашата тревожност, депресия, тъга и стрес влияят на физическото ви здраве, помислете отново. Всички тези емоции предизвикват химически реакции в тялото ви, които могат да доведат до възпаление и отслабена имунна система. Научете се как да се справяте, мили приятелю. Винаги ще има тъмни дни.
Крис Кар
Само тези, които гребят лодката, правят вълни.
Кристина Дод
Повечето от тези така наречени алтернативни споразумения възникват от руините на браковете, а не като подобрение на старомодния брак.
Кристофър Лаш
Имам идеята, че маратонките се основават на един вид култова идея – че краката ни са дефектни и имаме нужда от обувки, за да коригираме тези недостатъци. Обувните компании се занимават с продажба на обувки. Но няма доказателства от производителите на маратонки, че са прави. Няма научни данни, че маратонките намаляват нараняванията.
Кристофър Макдугъл
Предишна
1
...
28
29
(Текуща)
30
...
100
Следваща