Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Теза" - страница 15
Да обичаш някого е да обичаш човек, такъв какъвто е. Тези, които обичат само заради хубавото, никога не обичат истински.
Лара Фабиан
Тези, които не ни ценят, не могат да лишат всички нас от радостта от това да правим, това което обичаме, и да обичаме, това което правим.
Лара Фабиан
Жените са тези, които носят най-голямото бреме. Ние също сме тези, които подхранват обществата.
Лейма Гбоуи
Тази война ще бъде вечна: войната между тези, които казват, че войната идва, и тези, които казват, че няма никаква война.
Ленард Коен
Тези, които танцуват, са смятани за луди от онези, които не чуват музиката.
Фридрих Ницше
Не се присъединявай към тези, които горят книги. Не си мисли, че ще скриеш мислите чрез скриване на доказателствата, че те някога са съществували.
Дуайт Айзенхауер
Чиновниците - това са търтеи, пишещи закони, по които човек не би преживял. Защо възнаграждението на министрите е постоянно и независимо от това, добре или лошо живее населението? Ако заплатата на бюрократите върви нагоре или надолу в зависимост от уровена на живот на народа, тогава тези глупаца по-малко биха писали закони, а повече биха мислили.
Ото фон Бисмарк
Тези, които са лишени от най-разпространените предразсъдъци, притежават други.
Наполеон Бонапарт
Чувствам вина към моите деца, защото ги обичам и искам те да бъдат добросъвестни, и силни, и смели, и уважавани; всичко, което може да доведе до провал на тези, които са най-близо до мене, ме засяга лично и аз чувствам вина.
Бранч Рики
Единствената среща на върха, която може да успее, е тези, която няма да се проведе.
Бари Голдуотър
Аз, аз съм нечестен и винаги може да вярваш на нечестен човек, че е нечестен. Честно казано, честните са тези, при които трябва да внимаваш.
Джони Деп
Кой не би могъл да завладява с войски като тези?
Стоунуол Джаксън
За да не банкрутира държавата, трябва да се реши проблемът с държавния апарат. Неудържимо раздути щатове, чудовищна бюрократизация на всяка една дейност – планини от хартии и стотици хиляди писари; заемане на големи здания и помещения; автомобила епидемия; милиони излишества. Това е легално подхранване и подяждане на държавното имущество от тези скакалци. В допълнение към това нечувано, безсрамно рушветчийство, разхищение, безхаберие, крещяща безстопанственост, характеризираща нашата така наречена "самоиздръжка", престъпления източващо държавното имущество в частни джобове.
Феликс Дзержински
Манастирът е тъмница, където биват хвърлени тези, които обществото е изхвърлило зад борда.
Дени Дидро
Втората храктерна особеност на водача е простотата и ясността на тези планове, комбинации и решения, до които е достигнал. Колкото по-прост и определен е планът на операцията, толкова е по-добър.
Карл фон Клаузевиц
За да бъдеш добър преподавател, трябва да обичаш това, което преподаваш, и да обичаш тези, на които преподаваш.
Василий Ключевски
Не презираме тези, които имат пороци, а презираме онези, които нямат ни една добродетел.
Франсоа дьо Ларошфуко
Ухажването е времето, когато трябва да се посеят тези семена, които десет години по-късно ще пораснат във вътрешна омраза.
Клайв Стейпълс Луис
Аз съм като Робин Худ. Ограбвам богатите, за да вдъхна живот на тези проекти... е, не точно ги ограбвам. Това става с усмивка.
Имелда Маркос
Убеден съм, че най-нещастни са тези хора, които от любовта биха направили изкуство. Това съсипва всички останали усилия. От всички творци те определено са най-жалките.
Норман Мейлър
Ох, тези противни журналисти! Половината лъжи, които разпространяват за мен, въобще не отговарят на действителността.
Фаина Раневска
Тези, които дават съвети, без да ги съпровождат с примери, приличат на пътепоказатели, които посочват пътя, но сами по него не вървят.
Антоан дьо Риварол
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
100
Следваща