Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Теза" - страница 12
Този, който излиза от себе си и се обижда от другите е достоен за насмешка. Хората истински добросърдечни мислят и са загрижени даже за тези, които ги ненавиждат. Но колко е трудно да се достигне това.
Мурасаки Шикибу
Настроенията са за тези, които не знаят какво да правят по-нататък.
Надин Гордимър
Тези, които имат огромната нечестност да се бият с урна в едната ръка и пушка в другата, нямат място в демократичната политика.
Нийл Кинък
Известност - удоволствието да бъдеш познат с тези, които за теб са непознати.
Никола дьо Шамфор
Идеалните учители са тези, които се използват като мостове, по които канят своите ученици да преминат, след което улесняват пресичането им, радостно се сриват, насърчават ги да създават свои мостове.
Никос Казандзакис
Мъдростта ми казва, че съм нищо. Любовта ми казва, че съм всичко. Целият ми живот преминава между тези полюси.
Нисаргадатта Махарадж
Кучетата с най-силният лай са тези които най-много се страхуват.
Норман Рийдъс
Ние равнодушно приемаме заслужените комплименти и с признателност се вслушваме в тези, на които, доколкото ни е известно, ние нямаме никакво право.
Оливър Голдсмит
Хората не обичат тези, чиито очи показват, че са някъде другаде.
Питър Кери
Морала няма нищо общо с религията... религията не само не служи като основа на морала, но е и враждебна спрямо него. Истинският морал трябва да бъде основан на природата на човек; религиозният морал винаги е закотвен само химери и на произвола на тези хора, които дават езика на бога, често противоречащ и на природата и на човешкия разум.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Етичните дебати са като камъни в поток. Водата тече около тях. Не сте виждали нито една биологична технология, задържана в продължение на една седмица от нито един от тези дебати.
Рей Кързуайл
Тези, които съзерцават красотата на Земята, намират резерви от сили, които никога не свършват.
Рейчъл Карсън
Какво ще стане, ако всичко, от което се нуждаят всички на света, е да бъдем сигурни в един приятел? Ами ако вие сте този и откажете да произнесете тези прости думи?
Ричард Русо
Всички тези викове за мир, които чуваме в Израел, особено от наша страна, не сближават мира - те само го отблъскват. Ако преследвате мира, той само ви избягва. Това не е теория на игрите; това е историята.
Робърт Ауман
С други думи, ако учителят преподава само по един начин, тогава те стигат до заключението, че децата, които не могат да учат добре по този начин, нямат способността, когато всъщност може да се окаже, че начинът, по който учителското обучение не е особено добро съответствие на начина, по който тези деца се учат.
Робърт Дж. Стърнбърг
Лицата също, които култивират различни умения, изглеждат по-ярки, по-енергични и по-приспособими от тези, които знаят как да правят само едно нещо.
Робърт Шей
Въображението... неговите граници са само тези на самия ум.
Род Сърлинг
Ние можем да постигнем много повече с мир, отколкото някога можем да постигнем в тези ненужни, неконституционни, недекларирани войни.
Рон Пол
Най-добрите импровизирани речи са тези, написани доста предварително.
Рут Гордън
Единствените важни елементи във всяко общество са артистичността и престъпността, защото те единствени са тези, които поставят под въпрос ценностите на обществото, могат да го принудят да се промени.
Самюъл Дилейни
Моралните ценности, културата и религията, които поддържат тези ценности, са много по-добри от законите и разпоредбите.
Свами Шивананда
Японската традиционна архитектура е създадена въз основа на тези условия. Това е причината да имате много висока степен на връзка между външната и вътрешната страна в архитектурата.
Тадао Андо
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
100
Следваща