Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Теза"
Веднъж, в ръцете ми, умираше от рак свещеник - човек, който сам утешаваше другите през целия си живот. Аз го попитах: "Кой е най-големият грях?" И той ми каза: "Най-големият грях е да обидиш слабия". "Защо?" "Защото е най-лесно да го направиш..." Тази мисъл ме порази - най-тежкият грях е най-лесно да се извърши... Предайте тези думи на децата си.
Елизавета Глинка (д-р Лиза)
Тези, които никога не оттеглят думите си, обичат повече себе си, отколкото истината.
Жозеф Жубер
Тези, които са алчни за похвали са бедни на заслуги.
Плутарх
В доброто вярват само тези малцина, които го вършат.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Тези, които работят седнали, печелят повече от тези, които работят прави.
Огдън Наш
Неграмотните на 21 век няма да бъдат тези, които не умеят да четат и пишат, а тези, които не могат да се учат, отучват и учат отново.
Алвин Тофлър
Тези, които хапят ръката, която ги храни, са склонни да ближат ботушът, който ги удря.
Ерик Хофер
Трудностите приличат на кучето: те хапят само тези, които не са свикнали с тях...
Антистен
Светът е опасно място, не заради тези, които вършат зло, а заради тези, които само наблюдават и бездействат.
Алберт Айнщайн
Тези, които могат да ви накарат да повярвате на абсурди, могат да ви накарат да извършите зверства.
Волтер
Хората, които казват, че това не може да се направи, не трябва да прекъсват тези, които го правят.
Джордж Бърнард Шоу
Надежда има и у тези, които нямат вече нищо друго.
Плутарх
Успеха често се достига от тези, които не подозират за неизбежността на поражението.
Коко Габриел Шанел
Проверка за нашия напредък е не дали добавяме повече към изобилието на тези, които имат много, а дали осигуряваме достатъчно за тези, които имат твърде малко.
Франклин Делано Рузвелт
Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си.
Елинор Рузвелт
От удоволствията, най-приятни са тези, които ни спохождат най-рядко.
Демокрит
Базисни изследвания са тези, които върша, когато не знам какво правя.
Вернер фон Браун
Тези които правят мирната революция невъзможна, правят насилствената революция неизбежна.
Джон Кенеди
Аз вярвам в късмета: как иначе бихте могли да обясните успеха на тези, които не харесвате.
Жан Кокто
Аз съм спала само с тези, за които съм била омъжена. Много ли жени могат да се похвалят с това?
Елизабет Тейлър
Нямам си и на понятие, какъв е моят IQ. Тези, които се интересуват от техният IQ са просто неудачници.
Стивън Хокинг
Голяма част от рок журналистите са хора, не умеещи да пишат, които вземат интервюта от тези, които не умеят да говорят, за тези, които не умеят да четат.
Франк Запа
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
100
Следваща