Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 9
Една актриса може да изиграе само жена. Е, аз съм актьор и мога да изиграя всичко.
Упи Голдбърг
Жените и слоновете никога не забравят нанесената им обида.
Саки
Жените не обичат плахи мъже. Котките не обичат предпазливи мишки.
Хенри Луис Менкен
Джентълменът никога няма да удари жена без повод.
Хенри Луис Менкен
Проблемът с повечето английски жени е, че те ще се обличат така, сякаш са били мишки в предишно въплъщение, които не искат да привличат внимание.
Едит Ситуел
Преуспял мъж е този, който изкарва повече, от колкото може да похарчи жена му. А преуспяла жена е тази, която и се е отдало да намери такъв мъж.
Лана Търнър
Ако имах толкова грижи, колкото при жените, аз не бих могъл да стана физик.
Лев Ландау
Либерал е мъж или жена или дете, които очакват по-добър ден, по-спокойна нощ и светло, безкрайно бъдеще.
Ленард Бърнстейн
Основният проблем на всички нас, мъже и жени, е не как да учим, а как да забравяме наученото.
Глория Стейнем
Мислите ли, че ако Лаура беше жена на Петрарка, той щеше цял живот да й пише сонети?
Джордж Байрон
Странният парадокс се заключава в това, че чувственият свят, обкръжаващ мъжа, се състои от мекота, нежност и приветливост, с една дума – той живее в женски свят; докато в същото време жената се бие в суровия и жесток свят на мъжете.
Симон дьо Бовоар
Страхът от сериозни вреди сам по себе си не може да оправдае потискането на свободата на словото и събранията. Хората се бояха от вещици и изгориха жени. Функцията на речта е да освобождава хората от робството на ирационалните страхове.
Луис Брандайс
Уважението към жената е дълг, на който всеки честен човек е длъжен да се подчинява от рождение.
Лопе де Вега
Мъжете, които се изказват лошо за жените, обикновено имат предвид само една.
Реми дьо Гурмон
Най-добрият начин да запазите любовта на един мъж, е да не се жените за него.
Катрин Деньов
Природата е дала толкова власт на жената, че законът не може да си позволи да й даде повече.
Самюел Джонсън
Когато една жена се държи като мъж, защо не се държи като приятен мъж?
Едит Еванс
Еманципирането на жените ги кара да изгубят мистериозността си.
Грейс Кели
Най-щастливия брак, който мога да си представя, е между глух мъж и сляпа жена.
Самюъл Тейлър Колридж
Могат да се намерят жени, които не са имали никога любовни приключения, но рядко се намират такива, които са останали само с едно приключение.
Франсоа дьо Ларошфуко
Всички мъже се гордеят с децата си, но егоизмът на някои стига до там, че да се гордеят и с жените си.
Хенри Луис Менкен
Нямам нищо против да живея в "мъжкия" свят, стига да ми позволяват да съм жена в него!
Мерилин Монро
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
100
Следваща