Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 81
Направи ми впечатление, че основната пречка за задоволяването на брака е тази вечна пропаст между основателния, похвален песимизъм на жените и чистия нем животински оптимизъм на мъжете, като последните са сила повече от всяка друга, отговорна за плачевното състояние на света.
Майкъл Шейбон
Това, което е отвратително, е движението за позитивизъм. Това, което е отвратително, е тази идея сега, че можете да кажете на жените, че ще бъдат щастливи и здрави във всякакъв размер. Защо? Защото казва на жените, че можете да бъдете дебели, може да сте и непривлекателни и така или иначе можете да сте щастливи. Това е лъжа.
Майло Янопулос
Моята теория е, че жените просто не могат да се разбират помежду си или да работят добре заедно.
Майло Янопулос
Феминизмът е като всяка група, доминирана от жени - постоянна бойна битка.
Майло Янопулос
В кампусите, където либералите все още управляват с железен юмрук, феминизмът е безопасен като град, в който няма жени шофьори. Това е единственото нещо, което подкрепям за Саудитска Арабия, между другото.
Майло Янопулос
Как може феминизмът да бъде в полза на жените, без да е в полза на майчинството? Няма нищо по-уникално в това да си жена.
Майло Янопулос
Мъжете и жените са различни: имаме различни наклонности, умения и поведение. Това трябва да се приема и насърчава, а не да се демонизира. Защото крайният резултат е просто по-женствени мъже и по-мъжествени жени. Кой иска това?
Майло Янопулос
Сега едни от най-опасните места за жените в света са модерните западни, богати европейски страни. Защо? Една причина. Ислямската имиграция - трябва да спре.
Майло Янопулос
Западната култура е това, което пази жените и гейовете в безопасност.
Майло Янопулос
Ако сте родител, хороскопът ще ви помогне да откриете латентното зло в детето си и ще ви научи как да приложите превенцията. Ще ви покаже и добрите страни, че можете да направите по-добър мъж или жена от душата, поверена на вашите грижи.
Макс Хайндел
Слава на Аллах, който създаде Жената, Любовта и Математиката!
Малба Тахан
Разбрах, че е невъзможно да се живее с правилата, които дават на саудитските жени. Просто невъзможно. Опитвате се да правите всичко според правилата, но никога не можете да останете чисти.
Манал Ал-Шариф
Жените искат да шофират и предприемат реални стъпки към това.
Манал Ал-Шариф
Почти бях отвлечена, опитвайки се да намеря такси на улицата. В Саудитска Арабия не е нормално една жена да ходи сама по улицата, а аз не си покривам лицето, така че съм открита мишена.
Манал Ал-Шариф
Винаги казвам, че страните, които държат жените на задната седалка, винаги ще се озоват от грешната страна на историята.
Манал Ал-Шариф
В саудитската система жените се смятат за по-низши. Независимо от нашата възраст, ние имаме мъже настойници. Трябва да получим разрешение от мъжете да посещаваме училище, да работим, да се женим, да пътуваме в чужбина - дори да имаме основни медицински процедури.
Манал Ал-Шариф
Когато жените нарушат това табу и не се страхуват да карат тази кола сама - това е всичко. Сега тя има смелостта да говори за себе си и да предприеме действия.
Манал Ал-Шариф
Отказването на правото на жените да шофират наложи огромни разходи на саудитските граждани.
Манал Ал-Шариф
През май 2011 карах кола в град Хобар, Саудитска Арабия, за да протестирам срещу забраната на кралството за шофиране на жени.
Манал Ал-Шариф
Велосипедът освободи жените от 19-ти век от домовете им и от зависимостта им от мъжете. Надявам се, че в Саудитска Арабия колата ще направи същото.
Манал Ал-Шариф
Аз съм нормална жена, нормален човек и просто искам да карам.
Манал Ал-Шариф
За мен шофирането - или правото на шофиране - не означава само преминаване от А към Б; това е начин за еманципиране на жените. Това им дава толкова много свобода. Това ги прави независими.
Манал Ал-Шариф
Предишна
1
...
80
81
(Текуща)
82
...
100
Следваща