Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 69
Неразбирането между мъжете и жените нараства, ако те не знаят, че са влюбени един в друг.
Фредерик Бегбеде
Жената се нуждае от възхищението на мъжа, за да разцъфти...
Фредерик Бегбеде
Жената ражда човек веднъж на девет месеца, а ние, правим това всеки ден.
Аркадий и Борис Стругацки
Често се оказвам единствената жена в обкръжението на мъже и чувствам властта си над тях. Но в това няма нищо особено - всяка жена е способна да управлява мъжете.
Хайди Клум
Родителите ми бяха християни - католици, но не в близкия смисъл на думата. Помня майка ми като много набожна жена, но никога не е била против другите религии.
Хелмут Кол
Най-трудната задача на жените - да докажат на мъжете сериозността на намеренията си.
Хелън Роулънд
Няма по-голямо удоволствие за жена, която тежи сто и четиридесет фунта, от това да види жена тежаща сто и петдесет фунта.
Хелън Роулънд
Изкуството не може да промени света, но може да допринесе за промяна на съзнанието и стремежите на мъжете и жените, които могат да променят света.
Херберт Маркузе
Като дете възприемах майка си като стара жена.
Херта Мюлер
Романтичната идея на писателя без пари е фалшива. Ужасно е. Мразех да дължа. Мразех безпокойството да не знам дали можем да платим наема си този месец. За щастие имах жена, която много ме подкрепяше и имаше вяра и споделяше моята лудост.
Хишам Матар
Женете се само за жени, на които не можете да се доверявате в брака.
Чезаре Павезе
Жените никога не трябва да влизат в кухнята, понеже ако го направят, те повече никога няма да изчезнат от там.
Шакира
В онези дни младите звезди, мъже и жени, всички са били девици до женитбата и ако се разведат, те се връщали магически в това състояние.
Шели Уинтърс
Тя беше на сто процента жена, най-женствената от всички жени на света...
Артър Милър
Една жена е дете, докато не стане майка.
Аугуст Стриндберг
Няма любов с трезви очи. Немислимо е да завладееш жена в открита борба: да се приближиш с нея с повдигната глава и правдиви думи - това означава да я отблъснеш от себе си.
Аугуст Стриндберг
Когато една жена упреква любовника си, че той вече не я обича, това означава, че самата тя е престанала да го обича.
Аугуст Стриндберг
Жената трябва да почувства, че прониква в мъжа емоционално, точно както той прониква физически в нея.
Барбара де Анджелис
Мъжът се ражда ловец, а жената плячка. Така е било в течение на хилядолетия, и тези които искат да променят порядъка на нещата, обичайно вредят сами на себе си. Произтичащи буря пада върху тях самите.
Барбара Картланд
Жената има право на аборт. Това е решение, което зависи от бременната жена, а не от папата или някои добротворци или религиозната десница.
Бари Голдуотър
Винаги съм казвал, че нямам нищо против една жена да прави всичко, което мъжът може да направи, стига тя да се прибере навреме, за да сготви вечеря.
Бари Голдуотър
Предпочитам да видя избрана жена... Те разбират, че не могат да харчат повече пари, отколкото старецът носи вкъщи.
Бари Голдуотър
Предишна
1
...
68
69
(Текуща)
70
...
100
Следваща