Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 64
На красивите мъже жените им се любуват, умните ги обожават, в добрите се влюбват, от смелите се боят, но се омъжват с охота за само силни.
Василий Ключевски
Най-сигурният начин да поправиш жената е да й покажеш идеала и да й кажеш, че това е нейният портрет. От ревност тя ще поиска да стане негов оригинал и непременно ще й се удаде да се превърне в негово доста сносно копие.
Василий Ключевски
Някои жени са по-умни от други глупачки само по това, че осъзнават своят глупост. Разликата между едните и другите е само в това, че едните считат себе си за умни, оставайки си глупави; а другите си признават, че са глупави, без да стават от това по-умни.
Василий Ключевски
Само в математиката две половини правят едно цяло. В живота съвсем не е така – например полуумният мъж и полуумната жена са несъмнено две половини, но съчетани, те заедно правят двама откачени и никога – един цял умен човек.
Василий Ключевски
Сърцето на жената е бял лист хартия: на него никога нищо не можеш да прочетеш, но много можеш да напишеш, ако умееш да пишеш на такъв материал.
Василий Ключевски
Жените се оплакват от секса повече и по-често от мъжете. Техните недоволства се свеждат основно до две: 1) не е достатъчен; 2) твърде много.
Ан Ландърс
Не забравяйте Деня на майката! Или както го наричат в Бевърли Хилс - Деня на третата жена на татко.
Джей Лено
Златото се изпробва с огън, жената - със злато, а мъжа с жената.
Сенека
,,Хубаво е, че има хомосексуалисти по света. Оставят ни по-красиви жени."
Диего Марадона
Единственото, което никога не мами, е доброто сърце, движението на душата, любовта; и тук аз мога да се считам за богат, понеже притежавам любовта на несравнима жена и прекрасни деца.
Хайнрих Маркс
Мълчанието на мъжа е знак за отказ, мълчанието на жената е знак за съгласие.
Луи Масиньон
Мисля, че ще поема отговорността да покажа на света една напълно различна латино жена.
Ева Мендес
Първата целувка се открадва от мъжа; последната – се изпросва от жената.
Хенри Луис Менкен
Единствената мисъл, която ме утешава донякъде, че съм жена, е че така не ме грози опасност да се оженя.
Мери Уъртли Монтегю
Жената трябва да бъде толкова умна, колкото да се хареса на глупавите мъже и дотолкова вулгарна, че да се харесва от умните.
Жана Моро
Жената обича да й пускат прах в очите и колкото повече го пускат, толкова по-силно тя разтваря очите си, за да попадне в тях възможно най-много.
Алфред дьо Мюсе
Ние обичаме и сестрата, и жената, и бащата, но в страданието призоваваме нии само майката.
Николай Некрасов
В един известен италиански филм има такава фраза -,,истинският мъж винаги трябва да опитва, а истинската жена трябва да устоява."
Владимир Путин
Във всяка жена живее тъща."
Жул Ренар
Руската жена е страшна в яростта си и особено в борбата си за заплатата на собствения мъж.
Дмитрий Рогозин
На непознатия можеш да му се оплачеш от това, от което не можеш да се оплачеш на приятеля си, а на приятеля – от това, от което не можеш да се оплачеш на жена си.
Жан Ростан
Вероятно само един човек на хиляди е страстно погълнат от своята работа като такава. Разликата е там, че за мъжа ще кажат: "Той е увлечен от своята работа", а за жената: "Колко е странна!"
Дороти Сейърс
Предишна
1
...
63
64
(Текуща)
65
...
100
Следваща