Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 62
Жена, която обича книги, има душа на мечтател, като всяка история, която е чела, е изтъкана в своя собствена.
Алисън Ричман
Ако жената има професия, на нея не и е нужен мъж - достатъчен е любовник.
Алфред Капю
Жените не прощават грешките ни - и даже своите собствени.
Алфред Капю
След като изляох от от хотела си в Ню Йорк, започна да ме преследва жена папарак, която изведнъж се спъна в нещо и падна, разбивайки си устата в асфалта. Аз се завтекох до нея и я попитах "Добре ли сте?", а тя в същото време не спря да ме снима.
Кейт Мос
Правя балади, които казват това, което всеки мъж иска да каже и всяка жена иска да чуе, или правя песни по социални въпроси.
Кени Роджърс
Не само трудещите се жени страдат от слабото заплащане на труда. Мъжете работници, също страдат от това.
Клара Цеткин
На жените по-често се отдава да заобичат човека, за когото се е омъжили, отколкото да се омъжат за човека, когото са обичали.
Клеър Люс
Биографите използват историците повече, отколкото историците използват биографи, въпреки че може да има двупосочен трафик - например непрекъснато нарастващото производство на биографии на жените помага да се промени общата картина на миналото, представена от историците.
Клеър Томалин
Три от романите ми и немалък брой разкази са разказани от гледна точка на мъжете. Възпитавана съм в къща с жени.
Колм Тойбин
Избухването на сексуалната свобода през 60-те години трябваше да се случи, защото 50-те бяха толкова потискащи. Трябваше да живееш така; жените трябваше да бъдат такива - всичко беше заключено във фалшива реалност.
Кристофър Лойд
За да поддържаме всяка велика нация до висок стандарт на цивилизацията, трябва да има достатъчно висши герои, които да поддържат баланса на силите, но в момента, в който балансът на силите попадне в ръцете на второразрядни мъже и жени, упадъкът на това нацията е неизбежна.
Крисчън Ларсън
Малко са предметите, които съответстват на социалната значимост на образованието на жените в съвременния свят.
Амартя Сен
Обзалагам се, че бихте могли да накарате една жена да изхвърли всичките си играчки.
Лариса Йон
Жените, които имат власт, винаги се страхуват.
Либа Брей
Веднага разбрах, че това няма да се получи. Хънтър е типът човек, който излиза с жени, които носят високи токчета и коктейлна рокля на първа среща. Дори не мога да ходя с токчета и по принцип вярвам, че някой трябва да си спечели правото да вижда краката ми.
Лиза Лутц
Омъжена жена има същото естествено право да придобива и притежава имущество, както и да сключва всички разумни договори, които е психически компетентна да сключва, каквито има женен мъж или друг мъж.
Лизандър Спунър
-Кое е най-сексуалното в жената? - Отсъствието на вулгарност.
Линда Еванджелиста
Да се интересуваш от жена е съвсем друг въпрос от това да си влюбен в такава.
Линда Милър
Честно казано, твърде много жени се отнасят към съпрузите си като към аксесоари, вместо към приоритети.
Лора Шлезинджър
Мъжете са много емоционално зависими от жените от деня на тяхното раждане до деня на изтичането им.
Лора Шлезинджър
Изследванията показват, че повечето жени искат мъжът им да печели повече от тях.
Лора Шлезинджър
Жените нямат чувство за хумор. На тях не им трябва. Всемогъщият ги направи като постоянна шега на мъжете. От което човек може логично да заключи, че Всемогъщият е жена.
Лорета Чейс
Предишна
1
...
61
62
(Текуща)
63
...
100
Следваща