Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 61
Говоренето с жените за раждането може да бъде поляризиращо.
Емили Остер
Младите жени, които живеят в райони с висока майчина смъртност, променят поведението си по-малко в отговор на ХИВ, отколкото младите жени, които живеят в райони с ниска майчина смъртност.
Емили Остер
Няма такова нещо, като жена с добър външен вид, която да готви и чисти.
Еминем
Една жена само се втурва към шията на мъж, когато на тази шия стои глава.
Ерве Базен
През целия си живот никога не съм се състезавал за късмета, за жена или за слава. Научих се да пиша в пълна изолация.
Ерик Хофер
Няма нищо по-тайнствено, от телевизор, който работи в празна стая, а още по-странно, човек, който разговаря сам със себе си, и жена, която мечтае за нещо, стоейки до печката.
Жан Бодрияр
Точната жена за теб не би искала да промениш нищо за живота си. Тя няма да разтърси лодката ви, тя ще скочи направо и ще отплава с вас.
Алис Клейтън
Жените биха били по-добре, когато вече нямаха нужда от мъже, отколкото от собствената си независима самоличност... Колко време ми отне след развода ми, за да разбера, че да останеш сам не е същото като да бъдеш самотен.
Алис Стейнбах
Френските жени разцъфтяват след четиридесет години! Не мога да чакам!
Жюлиет Бинош
Противно на разпространеното мнение, никога не съм бил покровителстван в Близкия изток. Мъжете може би се отнасят по различен начин към жените, но не се отнасят с неуважение към тях. Те не мразят жените. Това е съвсем различен вид манталитет.
Заха Хадид
Като жена се очаква да искам всичко да е хубаво и да съм сама хубава. Много английско нещо. Не проектирам хубави сгради - не ги харесвам. Харесвам архитектурата да има някакво сурово, жизненоважно, земно качество.
Заха Хадид
Да напише роман може всеки, ако му дадат шест седмици време, писалка, хартия и да махнат телефона и жената му.
Ивлин Уо
В един миг жената може да те направи щастлив, а след миг - нещастен, да те вбеси, а след това да те успокои. Тя е способна да ти придаде увереност, и скоро да ти я отнеме.
Иън Сомърхолдър
Не сте ли забелязали, че ние, жените, мечтаем безкрайно по-малко от вас, мъжете? Не можем да предвидим удоволствието във въображението си или да продължим да страдаме живота си с някаква въображаема утеха. Каквото и да е, е. Въображение! Толкова е нищожно! Да, когато остарееш, както аз, от време на време се задоволяваш с лошата комедия на въображението.
Йенс Петер Якобсен
Жената е негърът на нашия свят.
Йоко Оно
Мъжът иска жената да отслабне, когато той самият не може да се похвали с нищо.
Кандис Бушнел
Никога не се смея или усмихвам, когато пиша. Когато се прибирам за обяд, след като съм писал цяла сутрин, жена ми казва, че изглеждам сякаш току-що се прибрах от погребение. Това не е самохвалство. Това е болест.
Карл Хайасън
Начинът, по който изглеждате, е станал абсурдно непропорционален на това, което правите. Критиците са по-сурови към водещите жени.
Карол Вордерман
Миннодобивната промишленост може да направи богатство и власт за няколко мъже и жени, но мнозина винаги ще бъдат смачкани и очукани под гигантските си стъпала.
Катарин Сюзана Причард
Щом отворихте устата си и изрекохте думата жена, бяхте бити с аргумента, че издавате класовата борба. Има много трогателни писания, в които феминистките първо пишат страници за своята класова позиция, преди да стигнат до действителния им проблем. Това, което тогава беше известно като класова война, днес се нарича антирасизъм. Заплахата от обвинение в расизъм роди фалшива толерантност.
Алис Шварцер
Разбира се, ние в Европа също имаме епидемия, структурно сексуално насилие. Насилието винаги е тъмната сърцевина на господството. Мъжете, които сега идват при нас от ислямските културни кръгове, разбира се, са оформени от условията там, които все още са много по-стари, отколкото тук. Това е проблем, който пренебрегваме твърде дълго. В името на фалшивата толерантност приехме, че жените се държат у дома като затворници и са женени насила.
Алис Шварцер
Ако погледнете назад към професиите, когато се подценяват и плаща по-малко, жените са склонни да се справят по-добре с тях.
Алисън Оуен
Предишна
1
...
60
61
(Текуща)
62
...
100
Следваща