Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 59
- Ти си идеален за жена. - Не откъде идвам. - Тогава те използват грешния стандарт.
Дж. Р. Уорд
Винаги съм чувствал, че е нелепо да се каже за някоя от жените в живота ми: Ти си ми приятел, ти си жена ми, ти си приятелка, ти си мой колега. Това е вашата кутия и не ви е позволено да се отклонявате извън нея.
Джак Уайт
Любовта на жената към мъжа е наполовина животинска страст и наполовина омраза. Колкото повече една жена обича мъж, толкова повече го мрази.
Джед Рубенфелд
Мисля, че жените, които водят пълноценен живот, са по-добри майки.
Джейда Пинкет Смит
Знаете ли, хомосексуалистите са отдадени един на друг. И те имат свободата да се държат по начина, по който го правят, но не могат да бъдат семейство. Те не могат да бъдат женени. Искам да кажа, че почти всяка култура в историята на света е смятала, че бракът е между една жена и един мъж.
Джеймз Добсън
Моето наблюдение е, че жените просто чакат съпрузите си да поемат лидерството.
Джеймз Добсън
Ако двама мъже или две жени могат да се оженят, тогава няма начин съдът да откаже трима мъже и две жени или комбинация от тях.
Джеймз Добсън
Жените се влюбват, когато те опознаят. Мъжете са точно обратното. Когато най-накрая те познаят, са готови да си тръгнат.
Джеймс Солтър
Жена ми казва, че ми е удобно само когато има бой. И е истина. Нещото, което ме мотивира, е борбата.
Джеймс Фрей
Бях се страхувал от рак на гърдата, както подозирам, че повечето жени са, от момента, в който достигнах юношеството. На тази възраст, когато възникващата ни сексуалност е основното ни занимание, идеята за обезобразяване на гърдата е особено ужасяваща.
Джералдин Брукс
Най-разпространеното в света суеверие е вярата в хороскопи. И има название за хората, вярващи в хороскопи, наричат ги самотни жени.
Джими Кар
Ти си моя, жено, а аз съм твой. До теб животът ми беше празен. Аз съществувах, но наистина не живеех. Сега живея, дори в моята смърт.
Джина Шоуолтър
Да, мъжете са прасета. Освен брат ти, разбира се. Всъщност той е достойно човешко същество. Почти жена.
Джина Шоуолтър
Наземните мини се отличават, защото след като бъдат засети, след като войникът се отдалечи от оръжието, наземната мина не може да направи разлика между войник или цивилен - жена, дете, баба, която излиза да събира дърва за приготвяне на семейната храна.
Джоди Уилямс
Мъжете се нуждаят от доверие, а жените от грижа.
Джон Грей
Бракът за жените е все едно секс за мъжете.
Джон Грей
Французите казват, че жената не може да бъде истински прекрасна, ако в нея няма нещо лошо.
Александра Рипли
В исляма мъжете и жените са морално равни в Божиите очи и се очаква да изпълняват същите задължения на поклонение, молитва, вяра, милостиня, пост и поклонение в Мека. Ислямът като цяло подобрява статута на жените в сравнение с по-ранните арабски култури, като забранява убийството на деца и признава пълноценната личност на жените. Ислямският закон подчертава договорния характер на брака, като изисква зестрата да се изплаща на жената, а не на нейното семейство, и гарантира правата на жените за наследяване и за притежаване и управление на имущество. Жените също получиха правото да живеят в семейния дом и да получават финансова издръжка по време на брака и период на изчакване след смърт и развод.
Джон Еспозито
Защо да се ограничавам само до една жена, когато мога да имам толкова жени, колкото искам?
Джордж Гершуин
Изглежда, че практическият морал се състои в това да направи срещата на мъже и жени толкова непринудена, колкото тази на животните.
Джордж Мур
Изпълнен съм с гордост, когато се сетя за благородния и възвишен свят, който трябва да е съществувал преди християнското учение да е накарало мъжете да гледат с подозрение на жените и да ги накарат вместо това да мислят за ангели.
Джордж Мур
Имам всички основания да вярвам, че отделен мъж или жена, владеещи няколко езика, съблазнява, притежава, помни по различен начин според употребата му на съответния език.
Джордж Стайнър
Предишна
1
...
58
59
(Текуща)
60
...
100
Следваща