Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 52
... пиещите жени са по-страшни, от мъжете.
Андрей Краско
Да се ожениш за този, който има красива жена, е все едно, да платиш скъпо за ключ на замък, откъдето да съзерцаваш небе, принадлежащо на целия свят.
Паоло Мантегаца
Майка ми беше изключително креативна жена, въпреки факта, че живееше живота на селска домакиня.
Педро Алмодовар
Винаги съм чувствал, че има три пола: мъже, жени и актьори. А актьорите съчетават най-лошите качества на другите два.
Питър Бискинд
Гласът е най-ревнивата жена на света. Тя живее с тук с теб; ти трябва много добре да се отнасяш с нея, трябва да я глезиш, и трябва да си много нежен.
Пласидо Доминго
Жените придават голямо значение на приятелството, но забравят че за нея, мъжете се отнасят така недоверчиво, а любовниците ревниво.
Пол Бурже
Няма нищо по-приказливо от жена, която страда мълчаливо.
Пол Жералди
Някои жени се молят дъщерите им да се омъжат за добри съпрузи. Моля се моите момичета да намерят приятелки, наполовина толкова верни и верни, колкото Я-Я.
Ребека Уелс
Жените са ужасно ядосани, когато са последвани от тези, които не са приятни за тях, но те са още по-яростни, когато тези, които са им на сърце, не им обръщат внимание.
Реймънд Фийст
Красив букет или дълготрайно цъфтящо растение е традиционен подарък за жените, но аз препоръчах както на мъжете, така и на жените да пазят свежи цветя в дома заради тяхната красота, аромат и повдигане, което придават на нашите настроения.
Андрю Уейл
Когато бяхте малко момиче, госпожо... това ли беше жената, която мечтаехте да станете?
Андрю Шон Гриър
Така че кажете ми господин, кажете ми часа и мястото, където беше лесно да бъдеш жена.
Андрю Шон Гриър
Ако не можете да се смеете заедно в леглото, има вероятност така или иначе да сте несъвместими. Предпочитам да чуя момиче да се смее добре, отколкото да се опитва да ме възбуди с дълги, мълчаливи, прочувствени, тайни погледи. Ако можеш да се смееш с жена, всичко останало си идва на мястото.
Ричард Франсис Бъртън
Една мъдра жена винаги ще позволи на съпруга си да има своя път.
Ричард Шеридан
Всички жени заслужават комплименти. Във всяка жена има нещо благородно. Виждал съм, как перачките се движат, като кралици.
Роберт Валзер
Преди векове може би е било трудно бременните жени и техните деца да получат правилно хранене, което вероятно води до по-малки - и следователно по-кратко живеещи възрастни.
Робърт Фогел
Никога, никога не съжалявайте и не се извинявайте, че вярвате, че когато един мъж или една жена реши да рискува да се обърне към света с истина, светът може да спре това, което прави и чува. Има твърде много доказателства за противното.
Робърт Фулам
Според мен, противозачатъчните таблетки са променили женската психология. Ако помислим за милионите жени, които ежедневно са приемали и приемат хормони, става ясно, че това не може да остане без следа. Аз наистина вярвам, че без таблетките феминизмът не би се развил до такъв абсурд.
Роман Полански
Всички известни на мен жени над седемдесет годишни могат да се разделят в три категории: 1) мили стари дами; 2) стар дами; 3) стари вещици.
Самюъл Тейлър Колридж
Аз съм жена и съм латиноамериканка. Това са нещата, които правят писането ми отличително. Това са нещата, които дават силата ми да пиша.
Сандра Сиснерос
Мълчах като дете и мълчах като млада жена; Сега приемам буците и неравностите си за голяма уста, но обикновено от онези, чието мнение не уважавам.
Сандра Сиснерос
Винаги съм била силна феминистка и смятах, че образът на моделите е вреден за жените. Цялото нещо наистина ме притесняваше. Бих помислила да се откажа веднъж седмично.
Сафрън Бъроуз
Предишна
1
...
51
52
(Текуща)
53
...
100
Следваща