Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 50
Ролята на състрадателна душа е само за онези, които се страхуват да заемат някаква позиция в живота. Винаги е много по-лесно да вярваш в собствената си доброта, отколкото да се изправиш срещу другите и да се бориш за правата си. Винаги е по-лесно да не отвърнеш на нанесената обида, отколкото да посмееш да влезеш в битка с някой по-силен от теб; винаги можеш да кажеш, че камъните, хвърлени по теб, не са те засегнали, и само нощем - когато си сам и жена ти, мъжът ти или приятелят ти от училище спят, - само нощем можеш да оплакваш мълчаливо собственото си малодушие.
Паулу Коелю
Който се държи с жена си твърде сурово, без да я удостоява с шега или смях, той я принуждава да търси удоволствия настрана.
Плутарх
Не се раждаш жена. Ставаш жена.
Симон дьо Бовоар
Всяка истински влюбена жена в по-голяма или по-малка степен е параноик.
Симон дьо Бовоар
Млад мъж е този, когото жената може да направи щастлив или нещастен, стар мъж е този, когото вече не може да направи нещастен.
Стефан Цвайг
Запомни как ме обичаш – беше прошепнала тя. – Не искам от теб да ме обичаш винаги така, но искам да си спомняш. Някъде в мен винаги ще се крие жената, която съм тази вечер.
Франсис Скот Фицджералд
Жените нямат недостатъци, те имат особености!
Чарли Чаплин
Мъжът започва да дири ум в жена си чак след като е опитал всичко друго у нея.
Чудомир
Много добре осъзнавам, че в Ирландия няма много жени, които пишат литературна белетристика, и това ми дава усещането, че това, което казвам, има значение по някакъв малък начин.
Ан Енрайт
Едно дете не може да бъде свободно, ако майка му не е свободна. Съпругът не може да бъде свободен, ако жена му не е свободна. Обществото е нищо, ако жените са нищо.
Манал Ал-Шариф
Правата на жените не са нищо друго освен част от по-голямата картина, която са човешките права. На жените се доверява живота на децата си, дори служат като учители и лекари, но не им се доверява собственият им живот.
Манал Ал-Шариф
Жените ми казват, че са различни от 21 май - деня, в който бях арестувана - това е положителна промяна, те вярват сега.
Манал Ал-Шариф
В Саудитска Арабия винаги ни казват, че сме кралици. Ние сме шам фъстък. Знаеш ли ядката? Като нещо, което е защитено. Така че дори и да имате много добро образование, върху жените се налагат ограничения.
Манал Ал-Шариф
Толкова съм щастлива, че искам да съм там. Знам, че Саудитска Арабия никога повече няма да бъде същата, жените ще имат лесен достъп до транспорт и това означава, че те ще бъдат по-голяма част от работната сила.
Манал Ал-Шариф
Именно движението между отрицателния и положителния полюс създава електричество. Привличането между мъжа и жената създава нов живот. Динамиката на Вселената е диалектична, очевидно в конфликт, но се случва в по-широк контекст на единство и цялост. Това е разбирането на визията на Тантра.
Марго Ананд
Не обичам нито една жена, защото любовта е сериозно нещо, а не шега.
Мари дьо Франс
Жените обичат не мъжете, а Любовта, мъжете не Любовта, а жените. Жените никога не изневеряват. Мъжете - винаги.
Марина Цветаева
Който е предал жена, той някога ще предаде и вожда.
Мария Семьонова
Първо, няма перфектен мъж. Ако търсите, че е по-лошо, отколкото да започнете състезанието лошо, това означава, че сте в грешното състезание. Това, което жените трябва да търсят, е техният идеален мъж - т.е. този, чиито ценности, вярвания и възгледи за живота са в синергия с техните собствени.
Матю Хъси
Обичам идеята на обикновените жени да правят изключителни жертви.
Меган Чанс
Когато една жена не е получила много ласкателство в живота си, тя ще бъде съблазнена.
Мелина Маркета
Предпочитам да умра, отколкото някога да те видя да страдаш по този начин. Не искам ти или някое дете, което някога съм имал, или която и да е жена, през която някога съм обичал, или да усещам какво преживяваш, но това се е случило и не знам какво да правя.
Мелина Маркета
Предишна
1
...
49
50
(Текуща)
51
...
100
Следваща