Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 44
Жената, която някой обича, рядко задоволява всичките му нужди, затова той я заменя с такава, която не обича.
Марсел Пруст
Мъжете ревнуват всяка жена, дори когато нямат и най-малък интерес към нея.
Ян Неруда
Там бяха всички жени, за които Синята брада се бил венчал и чиито гърла бил прерязал.
Шарл Перо
Най-големите промени у жената са причинени от любовта, а у мъжа – от амбицията.
Рабиндранат Тагор
Мъжът и жената трябва да са като ръцете и очите. Когато ръцете болят, очите плачат. А когато очите плачат, ръцете изтриват сълзите.
Йоан Златоуст
Една жена трябва да има уважение към съпруга си. Съпругът трябва да обича жена си. Но днес хората тълкуват Евангелието както на тях им харесва, поради това изравняват всичко и тогава семействата се разпадат. "Съпругата трябва да бъде послушна", казва съпругът. Но ако нямате любов, тогава няма да ви бъде послушна дори и една котка.
Паисий Светогорец
От всички обекти на омраза, най-мразеният - когато това е любимата жена.
Макс Биърбом
Сърцето на жената трябва да е толкова скрито в Бог, че мъжът трябва да Го търси, само за да я намери.
Макс Лукадо
Мъж и жена, но не двойка; само тайна, която мъж и жена се крият един от друг, ги прави двойка.
Макс Фриш
Известен е фактът, че любовта на добрите жени, пази мъжът от всички нещастия.
Маргарет Атууд
Да имаш любовница е по-лошо от това да имаш жена. С това са свързани по-тежки и сложни обстоятелства.
Маргарет Атууд
По-добре да получиш куршум в челото, отколкото глупава жена.
Маргарет Мичъл
Ако искате да чуете нещо, попитайте мъжа. Ако искате да направите нещо, попитайте жена.
Маргарет Тачър
Жените имат страст към математиката. Те разделят възрастта си наполовина, удвояват цената на дрехите си и винаги добавят поне пет години към възрастта на най-добрия си приятел.
Марсел Ашар
Всички неща, които правя, са във всяка жена. Всяка жена е Медея. Всяка жена е Йокаста. Идва момент, когато жената е майка на съпруга си. Клитемнестра е всяка жена, когато убива.
Марта Греъм
След двадесет години брак аз, мисля, че започнах да разбирам какво иска жената. Любовта за жените е това което е между диалог и шоколад. А за мъжете е това което е между секс и пиене.
Мел Гибсън
Не съм феминистка, но просто мисля, че това е наистина готин процес в работата с жена като режисьор.
Мелани Грифит
Някои жени управляват съпрузите си, без да се унижават, защото интелектът винаги ще управлява.
Мери Уолстънкрафт
Една жена е искрена, когато не лъже без причина.
Анатол Франс
Винаги е едно и също: жените се обличат с бижута и кожи, а мъжете - с остроумие и цитати.
Морис Шевалие
Какво може да бъде по-лошо от един свят, управляван от мъже? Това да е свят, който да бъде управляван от жени.
Нанси Астор
Жена ми е всесилна, защото е вярна.
Никита Богословски
Предишна
1
...
43
44
(Текуща)
45
...
100