Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 43
Ако щастието се състоеше единсвено във физическата лекото и свободата от грижи, то най-щастливият индивид би следвало да бъде не мъж или жена, а както си мисля: американската крава.
Уилям Лайън Фелпс
Всички мъже в моето семейство бяха брадати; и повечето от жените.
Уилям Клод Фийлдс
Жените са като слонове. Обичам да ги гледам, но не бих искал да си имам един.
Уилям Клод Фийлдс
Няма нищо по-печално от живота на жени, които са умеели само да бъдат красиви.
Бернар дьо Фонтенел
Не съм длъжна да бъда имитация на бяла жена от Холивудски тип, какъвто се надяват да стана. Аз съм себе си и не мога да бъда като никой друг.
Лина Хорн
Ако жена ти е изменила, то радвай се, че е изменила на тебе, а не на отечеството.
Антон Чехов
Жената трябва да се възпита така, че да умее да осъзнава своите грешки, защото – по нейно мнение – тя е винаги правата.
Антон Чехов
Свободата е право, защитавано до край със саможертвата на американските военнослужещи мъже и жени.
Арнолд Шварценегер
Жената е силна такава, каквато е.
Освалд Шпенглер
Жена ми каза, че колата не върви добре. Имало вода в карбуратора. Попитах я къде е колата, а тя отвърна, че била в езерото.
Хени Янгмен
Истинската жена – това е ум, обаяние, доброта и чувство за хумор. Същото очаквам и от мъжете.
Катрин Деньов
Мъжът се привързва към жена не за да й се наслади, а за да се наслаждава той самия.
Симон дьо Бовоар
Обичайте и уважавайте жената; търсете в нея не само утешение, но и сили за вдъхновение и за удвоение на вашите нравствени и умствени способности.
Джузепе Мацини
Познавачите на жените рядко са склонни към оптимизъм.
Джордж Бърнард Шоу
Човек, който твърди, че познава жените, не е джентълмен.
Джордж Бърнард Шоу
Няма по-прекрасен спектакъл на земята от красива жена, която готви вечеря за някой, когото обича.
Томас Улф
Онзи, който има жена и деца, оставя заложници на съдбата...
Френсис Бейкън
Най-обикновените жени са невероятни лъжкини, които могат да се освобождават от най-трудните дилеми със способности, граничещи с гениалност.
Ги дьо Мопасан
Има жена в началото на всяко велико дело.
Алфонс дьо Ламартин
Вселената я държи на плещите си не Атлант, а жена и понякога си я подхвърля като топка.
Хенрик Сенкевич
Да бъдеш жена означава да умееш да бягаш така, че да могат да те стигнат...
Джакомо Казанова
Мъжът се смята за зрял, когато престане да изпъква сред бременни жени.
Джакомо Казанова
Предишна
1
...
42
43
(Текуща)
44
...
100
Следваща