Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 41
Изглеждах като жена с очила, но имах мечти да водя много различен живот, живот на жена, която не би носила очила, такава жена, която виждах от разстояние от време на време в бар.
Лидия Дейвис
Всеки, който казва, че жените нямат влияние над мъжете, допускат голяма грешка.
Лиза Сий
Искате да видите жени на вашата възраст във филмите.
Линда Картър
Жените се привързани към модата, защото новоста винаги е отражение на младоста.
Мадлен дьо Скюдери
Ако въобще някога се случи всички жени по света, да се съединят чисто и просто за благополучието на човечеството, това ще се превърне в сила, която светът никога няма да е виждал преди.
Матю Арнолд
Да вижда и уважава човека в жената е не само необходимо, но и главно условие за шансовете за любов на порядъчния човек от нашето време.
Висарион Белински
Не мисля, че някой има правото да ви се бърка в живота, но често се случва. Бих искала хората да разцелят актрисата от жената.
Ингрид Бергман
Любопитна особеност на нашата професия: мъжете завиждат много по-силно на жените, отколкото те на тях.
Сара Бернар
Винаги съм се чудел на това, че на жените е позволено да влизат в църквата. За какво могат те да говорят с Бога?
Шарл Бодлер
Близостта с жената е прекрасна, но присъствието и е непоносимо.
Албер Гинон
В Англия преобладават два типа жени: едните не могат да разказват вицове, а другите не могат да ги разбират.
Джърмейн Гриър
Акселерация: момичетата изглеждат като девойки, девойките – като жени, а жените – като мъже.
Аркадий Давидович
Жените трябва да ги приемаме с всички наши недостатъци.
Аркадий Давидович
Когато жената не знае, какво иска, във всеки случай не иска тебе.
Аркадий Давидович
Очите ни преследват жени, които никога не ни преследват нас самите.
Аркадий Давидович
Жената не трябва да иска от мъжа да мие чиниите. Нали когато се е влюбила в него, той не е стоял до мивката.
Марлене Дитрих
Всяка жена или би трябвало да има същите мотиви, или е чудовище.
Джордж Елиът
Това е, което мъжът най-вече търси у една жена – той иска да се увери, че някой глупак го признава за умен.
Джордж Елиът
В живота на мъжа има два периода, в който той напълно не разбира жената: до сватбата и след това.
Янина Ипохорска
Добрият оратор може да говори и по най-незначителни теми; на жената изобщо не й трябва тема.
Янина Ипохорска
Жената побеждава като рекламата: повтаряйки едно и също.
Янина Ипохорска
Малтретираха ме лошо. Носът е счупен при последния разпит. Моето време изтече. Не съм предатал. Изпълних дълга си като германец. Ако оцелееш, моля те, кажи на жена ми...
Вилхелм Канарис
Предишна
1
...
40
41
(Текуща)
42
...
100
Следваща