Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 36
Първоначално никой няма да ви плати за планиране на експедиция: трябва да работите в кръчми през уикендите, за да можете да платите сметките за газ. Присъединих се към Териториалната армия, която ми плащаше, когато идвах да тренирам нощи, както и жена ми.
Ранулф Файнс
Със сигурност смятам, че след 10-20 години, по-голямата част от ветеринарните лекари ще са жени.
Ричард Адамс
Все пак ще ви кажа едно. Ужасно е да бъдеш разочарование за добрата жена.
Ричард Русо
Кой е най-добрият комплимент, който си чул от жена? Най-доброто, което може да ти каже жена е това, че тя те обича.
Робърт Патинсън
Не може да си с една от най-красивите жени на света и все още да си нещастен.
Род Стюарт
Може би всички писатели вървят по такава линия. Като цяло - както всички правим в мечтите си - вярвам, че влагам нещо от себе си във всички герои в романите си, както мъже, така и жени.
Роуз Тримейн
Аз вярвам, че възрастните жени имат огромна стойност за своите семейства, общността, страната им и света.
Сали Фийлд
Най-добрите в Америка - нашите униформени мъже и жени са сила за добро по целия свят и това няма за какво да се извиняваме.
Сара Пейлин
Жена, която е влюбена в друга е най-безумното същество.
Анри дьо Тулуз-Лотрек
Клеопатра стоеше на едно от най-опасните кръстовища в историята: това на жените и властта. Умните жени, предупредил Еврипид стотици години по-рано, били опасни.
Стейси Шиф
Ако искате да бъдете истинско човешко същество - истинска жена, истински мъж - не можете да търпите неща, които ви карат да възмущавате, да възмущавате. Трябва да се изправиш. Винаги казвам на хората: "Огледайте се; вижте какво ви прави нещастни, какво ви кара да се ядосвате и тогава се ангажирайте с някакво действие."
Стефан Хесел
В Америка, отбеляза Джеферсън с одобрение, жените знаят мястото си.
Стивън Амброуз
Реалността на жените в исляма е предварително изработена съдба.
Тарик Али
Решаването на женските проблеми може да бъде постигнато само в свободно и демократично общество, в което се освобождава човешката енергия, енергията както на жените, така и на мъжете заедно. Нашата цивилизация се нарича човешка цивилизация и не се приписва само на мъже или жени.
Тауакул Карман
Много се интересувах от връзката между мъжа, който говори и жената, която слуша. Бях привлечена от идеята, че връзката между мъж и жена може да бъде нещо като самата война, много мъчителна и жестока.
Антонио Лобо Антунеш
Смешно е - жена ми ревнува повече от книгите ми, отколкото от други жени, защото винаги работя и мисля за книгите си.
Антонио Лобо Антунеш
Като цяло африканските жени трябва да знаят, че за тях е добре да бъдат такива, каквито са - да се виждат като сила и да бъдат освободени от страх и мълчание.
Уангари Маатаи
В Кения жените са първите жертви на влошаването на околната среда, защото те са тези, които ходят с часове в търсене на вода, донасят дърва за огрев, които осигуряват храна за семействата си.
Уангари Маатаи
Аз не съм вещица. Аз съм жена ти.
Уилям Голдман
Говорят, че най-яростните насилници на ирландците са самите ирландци; точно както и най-жестоките мъчители на жените са самите жени.
Уилям Мейкпийс Такъри
Мъжът е велик на земята и във вековете, но всяка йота от неговото величие е израсло от жените.
Уолт Уитман
Майката на мъжа е негово нещастие, но жена му е негова вина.
Уолтър Бейджхот
Предишна
1
...
35
36
(Текуща)
37
...
100
Следваща