Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 27
Не може да има равенство или възможности, ако животът на мъжете, жените и децата не е защитен от последиците от големите индустриални или социални процеси, които те не могат да променят, да контролират или просто да се справят.
Удроу Уилсън
Една жена ме докара до пиене, а аз дори нямах приличието да й благодаря.
Уилям Клод Фийлдс
Да, жените са опасни, но красивите не са така опасни, както тези, които притежават по-скоро умствено предимство, отколкото физическо. Понеже първите са привикнали мъжете да ги ухажват, докато последните разчитат на самолюбието на мъжете и, подмамвайки ги с ласкателства, привличат повече поклонници.
Хайнрих Хайне
В нашето общество жените, които събарят бариерите, са именно тези, които пренебрегват границите.
Арнолд Шварценегер
Зигмунд Фройд казва, че не знае какво искат жените. Аз знам. Искат много хора, с които да си приказват.
Кърт Вонегът
Когато с жена ми сме на различни мнения, обикновено постъпваме така, както тя иска. Тя нарича това "компромис".
Марк Твен
Този, който обича много жени – познава жените; този, който обича една – познава любовта.
Зигмунд Фройд
Ако ти си умна, значи си красива. Грозни жени няма. Някои са красиви като роза, други - като кактус.
Шарън Стоун
Ако мъжете са честни, биха признали, че всичко, което правят, и навсякъде където отиват е с цел да видят жени.
Джак Никълсън
Мъжете са от Земята, жените са от Земята. Оправяйте се!
Джордж Карлин
Ако моят съсед бие жена си ежедневно, а аз не бия никога моята, според статистиката и двамата бием жените си през ден.
Джордж Бърнард Шоу
Често не знаеш дали една жена е приятелка, враг или любима, докато не стане прекалено късно. Често тя е и трите.
Робърт Джордан
Жените не се изтощават. Те само изтощават другите.
Робърт Джордан
По-лесно е да живееш със страстна жена, отколкото със скучна. Вярно, тях понякога ги удушават, но рядко ги изоставят.
Джордж Бърнард Шоу
Доста често се случва мъжът да бъде внезапно пленен от жена, която е много далече от неговия идеал.
Джордж Елиът
Страстта е злото в изневярата. Ако мъж няма възможност да живее с жената на друг мъж, но ако е очевидно по някаква причина, че той би искал да го направи и би го направил, ако можеше, той е не по-малко виновен, отколкото ако е бил хванат в престъплението.
Августин
Винаги работи. Винаги обичайте. Обичайте жена си и децата си повече от себе си. Не очаквайте благодарност от хората и не се разстройвайте, ако не ти благодарят. Наставление вместо омраза, усмивка вместо презрение.
Епикур
Не разсъждавайте с децата, с жените и с хората.
Питагор
Образът, който създава мъжът, мислейки си за идеалната жена, прилича на образа, който създава жената, мислейки си за идеалният мъж.
Марлене Дитрих
Ако жена иска, да се облече, така че да се хареса на собственият си мъж, тя избира миналогодишна рокля.
Марлене Дитрих
Почти всички жени се стремят да променят мъжете, а когато успеят, те губят интерес към тях.
Марлене Дитрих
Ако киноактьора е неспособен да импровизира, то значи, той е получил ролята по пазенето на жената на режисьора.
Марлон Брандо
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
100
Следваща