Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 26
Мъжът пада на колене пред жената само за да подпомогне нейното падение.
Василий Ключевски
Мъжът се държи с жената като химик в своята лаборатория: той наблюдава в нея непонятните нему процеси, които сам е породил.
Василий Ключевски
Ако анекдотът е оръжие на слабия, това обяснява защо мъжете са съчинили толкова анекдоти за жените.
Лешек Кумор
От многото знаменити мъже, които са ме обичали, нито един - подчертавам, нито един не ми е предложил брак. Защото в жената мъжете ценят не красотата, а покорството и смирението. Това аз не мога да им предложа.
Джина Лолобриджида
Любовта е временно ослепяване за прелестите на останалите жени.
Марчело Мастрояни
Не познаваш достатъчно една жена, докато не се срещнеш с нея в съда.
Норман Мейлър
Никога лъжливо да не обвиняваш ти жена си.
Менандър
Лидерството е способността и волята да бъдат сплотени мъжете и жените към една обща цел и характерът, който внушава доверие.
Бърнард Монтгомъри
Своето здраве и дълголетие дължа на това, че до десетата си година не съм посягал нито към цигара, нито към чаша, нито към жена.
Джордж Едуард Мур
Мъжът никога не забравя жената, която не е искала да се омъжи за него; жената никога не забравя мъжът, който е искал да се ожени за нея.
Марсел Паньол
Ако постоянно намираш нещо, което ти причинява болка и те кара да се чувстваш нещастна и никому ненужна, то намирането му всеки път става все по-просто и в края на краищата преставаш да забелязваш, че сама си го търсила. Самотните жени често постигат в това голямо майсторство.
Дороти Паркър
Жената трябва да разговаря само с мъжа си, а с другите хора – чрез мъжа си; и нека не се огорчава от това.
Плутарх
Сластолюбивият мъж прави жена си разпътна и похотлива; съпругата на порядъчния и добродетелен човек става скромна и целомъдрена.
Плутарх
Повечето жени нямат характер: те са или блондинки, или брюнетки; това е най-добрият способ да ги различаваме.
Александър Поуп
Ако жената казва на мъжа, че е най-умният, значи е разбрала, че друг такъв глупак няма да се намери.
Фаина Раневска
Защо всички глупачки са такива... жени?
Фаина Раневска
Вярните жени се утешават със своята вярност, като непрестанно си повтарят: "Само да бях поискала..."
Жан Ростан
За жената е ужасно както недоверието на мъжа, така и неговат увереност в нея; и тя му отмъщава и за едното, и за другото.
Жан Ростан
Надявам се, че бащите и майките на малките момиченца ще ги гледат и ще казват: "Да, жените могат."
Дилма Русев
По-добре за млада жена стрела отстрани, отколкото старец.
Саади
Жените се отнасят с пренебрежение към онези, които ги обичат и обичат тези, които ги пренебрегват.
Мигел де Сервантес
Жените може би са разновидност, която става все по-радикална с възрастта.
Глория Стейнем
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
...
100
Следваща