Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 23
Гордостта при мъжа е объркана с достойнството; в жена, със самолюбие.
Хосе Бергамин
Жени. Ти ми казваш, че не всички са вещици, а аз ще ти кажа, че не си обръщал внимание.
Чарли Хюстън
Не културата прави хората. Хората създават култура. Ако е вярно, че жените не са част от нашата култура, то тогава ние можем и трябва да ги направим част от нашата култура.
Чимаманда Нгози Адичи
Приятелството между мъж и жена не прави чест на мъжа и лишава от чест жената.
Артър Конан Дойл
Защо жената усърдно десет години се опитва да промени навиците на мъжа си, а след това се оплаква, че не е това човекът, за когото се е влюбила?
Барбра Стрейзънд
Аз държа на старомодно схващане, че щастливият брак е венецът на живота на жената.
Беатрикс Потър
Да бъдем ясни, аз съм силна жена.
Бетани Франкел
Жените не искат да чуят какво мислите. Жените искат да чуят какво мислят - с по-дълбок глас.
Бил Козби
Дайте ми автентична, естествена жена, и аз ще бъда щастлив.
Брадли Купър
По-лесно е да защитиш своя добродетел от мъжа, от колкото своята репутация от жена.
Брижит Бардо
Добрият мъж никога не се бие с жена.
Гао Синдзиен
Работата ми върху човешкия капитал започна с усилие да изчисля, както частните, така и социалните нива на възвръщаемост за мъже, жени, чернокожи и други групи от инвестиции в различни нива на образование.
Гари Бекер
Колкото е по-красива една жена, толкова по-длъжна е да бъде честна, понеже само честността може да противодейства на тази вреда, която е способна да предизвика нейната красота.
Готхолд Ефраим Лесинг
Една жена никога няма да признае красотата на другите.
Готхолд Ефраим Лесинг
Винаги има нещо смешно в мъжете, които гонят жени.
Дейвид Спейд
На мъжете не им се харесва, ако жена ги изпреварва в нещо.
Джеймс Хадли Чейс
Мъжете са родени да лъжат, а жените да им вярват.
Джон Гей
Ако мъжът и жената са способни да се уважават и да приемат различията си един от друг, тяхната любов има шанс да разцъфти.
Джон Грей
С жените главното е да не забравяш, че на света има толкова много други жени...
Александър Валентинович Вампилов
Не не; жени, стари или млади, никога не трябва да мислят за пари.
Джордж Гисинг
Жените започнаха своята вътрешна еманципация от достъпа си до литература, от достъпа до света чрез книги; достъп, който те не биха могли да имат социално или политически, или разбира се икономически, в света като цяло.
Джордж Стайнър
Жените никога няма да бъдат толкова успешни, колкото мъжете, защото нямат съпруги, които да ги съветват.
Дик Ван Дайк
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
100
Следваща