Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 22
Аз съм жена, разведена, социалист и агностик - всички грехове заедно.
Мишел Башле
За да получите жена, трябва да сте готови да рискувате да я загубите.
Нийл Строс
Никога не питайте жена дали може да я целунете. Вместо това се научете да четете езика на тялото.
Нийл Строс
Мъжете не са кучета. Ние просто мислим, че сме и понякога се държим така, сякаш сме. Но, вярвайки в нашата благородна природа, жените имат невероятната сила да ни вдъхновят да живеем според нея.
Нийл Строс
Тялото на жената е мрачна и чудовищна мистерия; между еластичните й бедра се вихрят тежки водовъртежи, две реки се сриват и горко на онзи, който се подхлъзва и пада!
Никос Казандзакис
Въобще, да живееш с жена вече е героизъм. Създаването на семейство с един човек и за цел живот е подвиг.
Олег Янковски
Няма да пожелаеш жената на ближния си, защото има много други.
Ото Ранк
Любовните писма са основен вид литература, в който жената е по-висша от мъжа.
Паоло Мантегаца
Ако мислите, че никотинът не влияе на гласът на жените, опитайте да изтърсите пепел на килима.
Пиер Ришар
Влюбеният е най-целомъдреният от мъжете, на него му е нужна само една жена.
Ричард Олдингтън
През цялата драма - независимо дали е проклета или не - Любовта позлатява сцената, а жените ръководят сюжета.
Ричард Шеридан
Сексизмът не е вина на жените - убийте бащите, не техните майки.
Робин Морган
Плачещата жена предизвиква в мен не повече жалост, от куцащата гъска.
Робърт Бъртън
Бях живяла очарователен живот, а след това загубих красива жена, която обичах с цялото си сърце.
Робърт Уагнър
Жените са по-умни от мъжете. Мъжът мисли за бъдещата си кариера, а жената - за децата, което означава, в коя страна ще живеят, какво ще се случи с тази страна.
Станислав Говорухин
При написването на комедии трябва да бъдете уверени само в това, че има само един тип отношения на света, и всички ги владеем, че всички мъже се водят от такъв образ, и точно така правят всички жени.
Стивън Мофат
Запомни, скъпа моя Евелина, нищо не е толкова деликатно, колкото репутацията на една жена: тя е едновременно най-красивата и най-крехката от всички човешки неща.
Фани Бърни
Справедливата жена не само командва без власт, но и убеждава, без да говори.
Филип Сидни
Жената и децата учат на човечност; ергените са тъмни и сурови.
Френсис Бейкън
Старостта е адът за жените.
Франсоа дьо Ларошфуко
Безсмислено би било да се опитваме да впишем жените в мъжки модел на нагласи, умения и способности и катастрофално да ги принуждаваме да потискат своите специфично женски характеристики и способности, като продължават да се преструват, че няма различия между половете.
Ариана Хъфингтън
Подобно на игла за компас, която сочи на север, обвиняващият пръст на мъжа винаги намира жена. Винаги.
Халед Хосейни
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
100
Следваща