Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 21
Боя се, че малко жени са имали същата причина като мене да мислят, че дългите тъжни години на младостта са си стрували да се живеят в името на средната възраст.
Дуайт Айзенхауер
Повечето жени отлагат забавленията, докато отглеждат деца.
Ерма Бомбек
Не се доверявам на анкети, откакто прочетох, че 62% от жените са имали любовни контакти по време на обедната почивка. Никога в живота си не съм срещала жена, която да се откаже от обеда си заради секс.
Ерма Бомбек
Жените, както и сънищата, никога не са такива, каквито искаш да ги видиш.
Етиен Рей
Влюбеният мъж често изглежда като глупак, но влюбената жена - никога.
Етиен Рей
Жената винаги предпочита твоето робство, пред своята свобода.
Жан Ростан
Жената счита за умен този, който споделя нейното мнение, а не мнението на мъжа и.
Жан Ростан
Не казвай в присъствието на жена си всичко лошо, което мислиш за жените въобще..., и всичко хубаво, което мислиш за някои от тях.
Жан Ростан
Има три вида егоисти: егоисти, които живеят и позволяват на другите да живеят; егоисти, които живеят и не разрешават на другите да живеят; и накрая, егоисти, които не живеят и не дават на другите да живеят. По-голямата част от жените принадлежи към третия вид.
Иван Тургенев
На нацията, както и на жената, не и се прощава и минута непредпазливост, щом като първият срещнат авантюрист може да извърши насилие над нея.
Карл Маркс
Нищо не е толкова необходимо за един мъж, като компанията от интелигентна жена!
Лев Толстой
Всяка жена обича да бъде любима!
Моника Белучи
Красивата и същевременно вярна жена е също такава рядкост, както сполучливият превод на поетично произведение. Такъв превод обикновен е некрасив, ако е верен, и неверен, ако е красив.
Мориц Готлиб Сафир
Красивите жени приличат на големи градове, които лесно можеш да превземеш, но трудно да запазиш.
Пиер Буаст
Както е златна халка на носа на свиня, така е красивата, но безразсъдна жена.
Соломон
Можете ли да си представите жена, която ще остави любимия си да и разказва приказки 1001 нощ?
Станислав Йежи Лец
Умната жена и ревнивата жена са две различни неща.
Фьодор Достоевски
О, слабост, твойто име е жена!
Уилям Шекспир
Мъжете и жените никога не могат да бъдат близо. Те трудно могат да говорят един на друг на същия език. Но са принудени завинаги да се опитат и затова дори при поражение няма мир.
Маргарет Драбъл
В умовете на мъжете съществува тон на чувство към жените, като към роби.
Маргарет Фулър
Не съм ангел и не се преструвам на това. Това не е една от моите роли. Но и аз не съм дяволът. Аз съм жена и сериозен артист и бих искал да ме съдят по това.
Мария Калас
Разликата между мъжката и женската любов се заключава в това, че жената обича със цялото си сърце и цялата душа, а мъжа с целият си ум и тяло.
Мина Антрим
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
100
Следваща