Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 20
Вие, жените, повече вярвате на сърцето, от колкото на всякакви глупости, затова и живеете по-дълго.
Карлос Руис Сафон
Наистина е необходимо добродетелността на една жена да бъде велика, тъй като често тя трябва да е достатъчна за двама.
Кармен Силва
Все още съществуват жени, които живеят не своя живот, а живота на своите мъже или своите деца.
Катлийн Търнър
Всяка жена в своя живот минава през мъчителни отношения с човек, който точно не й е нужен.
Кирстен Дънст
През младоста мъжът иска секс, а жената любов. През зрелостта той иска любов, а тя секс. И само в старостта те искат едно и също: покой.
Константин Мелихан
Една жена бързо се предава на някого, когото не обича, и дълго време се съпротивлява на някого, когото обича, защото с любимият си тя иска да изглежда зле, а с нелюбимият не се срамува да изглежда зле.
Константин Мелихан
Както жената иска любов! Отначало се вдъхновява, че обича; след това се вдъхновява, че е обичана; и след това внушава всичко това на своят любим.
Константин Мелихан
Една жена е вярна в два случая: когато вярва, че мъжът й не прилича на никого, или когато вярва, че всички мъже са еднакви.
Константин Мелихан
Казват "Това което иска жената, това иска бог", - не не допълват, че само бог знае, какво иска тя!
Константин Мелихан
Истинската жена трябва да бъде вредна и капризна.
Кристиан Диор
Жените, които се държат добре, нямат шанс да влязат в историята.
Кристина Агилера
Аз съм твърде егоистичен, за да имам деца. И така жена ми има достатъчно притеснения с мен.
Кристофър Уокън
Щастлив брак - това е брак, в който мъжа разбира всяка дума, която не е казала жената.
Алфред Хичкок
В библейски времена мъжът можел да има толкова жени, колкото можел да издържа. Досущ като днес.
Абигейл ван Бурен
Никой друг освен влюбената жена не вижда върховното величие на мъжете.
Анаис Нин
Колкото и силна да е една жена, тя търси мъж, който е по-силен от нея... и не за това, той да ограничава свободата и, а за да и даде правото да бъде слаба.
Анджелина Джоли
Когато са изчерпани всички варианти на глупостта, жените ги осеняват нови.
Аркадий Давидович
Всеки мъж мечтае да си има жена, която не му е по джоба.
Аркадий Давидович
Мъжът вижда във всяка жена това, което иска да направи от нея, и обикновено прави от нея онова, което тя не иска да бъде.
Василий Ключевски
Обикновено се женят за надежда, а се омъжват за обещания. А понеже да изпълниш обещанието си е по-лесно, отколкото да оправдаеш чуждите надежди, то по-често се срещат разочаровани мъже, отколкото измамени жени.
Василий Ключевски
Жената мисли със сърцето си, а мъжът - с главата си.
Висарион Белински
Попрището на жената е да възбужда у мъжа енергията на душата, пламъка на благородни страсти, да поддържа чувството за дълг и стремежа към високото и великото – това е нейното предназначение и то е велико и свещено.
Висарион Белински
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
100
Следваща