Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 19
Можеш да се лъжеш само любимата жена и полицията, на всички останалите трябва да се казва истината.
Джак Никълсън
Истинската красота на жените - в здравето, в умението да бъдат енергични.
Джейн Фонда
Обвинявам майка си за моя скапан полов живот. Тя ми каза, че мъжът трябва да е отгоре, а жената под него. Три години със съпруга ми спахме на двуетажно легло.
Джоан Ривърс
За всеки мъж движещата сила е жената. Без жена даже Наполеон би бил просто идиот.
Джон Ленън
Жените са едно, а жената съвсем друго. Може всичко да знаете за жените и въобще нищо за една единствена.
Джон Стайнбек
Повечето мъже обичат ласкателствата вследствие скромното мнение за себе си, а повечето жени - по противоположната причина.
Джонатан Суифт
Разумната жена никога не може да бъде щастлива с глупак.
Джордж Вашингтон
Много е трудно да си жена, защото по принцип трябва да се занимаваш с мъже.
Джоузеф Конрад
Гледката на жени, които говорят заедно, винаги е карала мъжете да се притесняват; в днешно време това означава подриване на ранга.
Джърмейн Гриър
Мъжете все още не са осъзнали, че оставянето на жените да вършат толкова много работа за толкова малко възнаграждение прави мъжа в къщата скъп лукс, а не необходимост.
Джърмейн Гриър
В едно здраво общество никоя жена няма да бъде оставена да се бори сама с огромната трансформация, която представлява майчинството, когато един индивид се оказва присъединен с невидима пъпна връв към друг човек, от когото никога няма да бъде отделен, дори и чрез смъртта.
Джърмейн Гриър
Повечето жени все още се нуждаят от собствена стая и единственият начин да я намерят може да бъде извън собствения си дом.
Джърмейн Гриър
Ако жена дари себе си на мъжът, след това той винаги получава сметката.
Жа Жа Габор
Има два типа жени, тези които искат власт в света, и такива, които искат да властват в леглото.
Жаклин Кенеди Онасис
Понякога ненавиждаш жената като човек, който обичаш твърде силно, а понякога - просто като чужд човек.
Жан Ростан
Жена, която се предава твърде бързо, след това организира съпротива по метода на диверсията.
Жан-Пол Белмондо
Мъжете спокойно биха отстъпили на жените господството над света, ако те се съгласят да признаят, че само мъже може добре да кара кола.
Жана Моро
Връзката между актьор и режисьор е като любовна история между мъж и жена. Сигурен съм, че понякога съм жената.
Жерар Депардийо
На света няма нито един мъж, който е способен продължително време да се задоволява само с душата на жената.
Жорж Санд
Поглеждайки красива жена, не мога да не се влюбя в нея, аз съм луд за нея. Това е като гръмотевична буря и продължава точно толкова: един миг.
Жул Ренар
Красива срамежлива жена се спасява, като се държи като кула без прозорци и врати.
Жул Ренар
Мъжът ревнува когато обича. Жената даже когато не обича, защото нейните поклонници, завоювани от други жени, изчезват от кръга на поклонниците й.
Имануел Кант
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
100
Следваща