Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 14
Когато жена повярва на думата на мъж, тя започва да буди подозрения.
Хенри Луис Менкен
Когато сключват брак, мъж и жена стават един човек - единственият въпрос е кой.
Хенри Луис Менкен
Най-лошото в брака е, че това кара една жена да повярва, че всички мъже са също толкова лесно се заблуждават.
Хенри Луис Менкен
Всяка жена, която обича, - царица.
Александър Куприн
Мъжете гледат на гърдите, както жените гледат на децата: "О, каква прелест!"
Дилан Моран
Мъжът, който действително прави жената щастлива, е този, за когото любовта - не е страст, а изкуство.
Едуард Ерио
Да възпитаваш дъщеря е като да възпитаваш самото общество, понеже то изхожда от семейството, където душата е жена.
Жул Мишле
Жените никога не са така силни, както когато те са въоръжени със слабост.
Иван Бунин
Всички жени са амбициозни натуралисти.
Кристофър Марлоу
Не знам защо жените искат да имат всичко, което имат мъжете. Нали между впрочем жените имат мъже.
Коко Габриел Шанел
Колкото по-зле стоят нещата при една жена, толкова по-добре трябва да изглежда тя.
Коко Габриел Шанел
Жените, като правило, много по-внимателно си избират нощница, отколкото мъж.
Коко Габриел Шанел
Без жените началото на нашия живот би било лишено от помощ, средата - от удоволствие, краят - от утеха.
Никола дьо Шамфор
Има три неща, които мъж може да направи за една жена - да я обича, да страда за нея или да я превърне в поезия...
Стивън Стилс
Много мъже дължат успеха си на първата си жена, а втората си жена дължат на успеха си.
Джим Бакус
Жената е добре подредена трапеза, на която мъжът гледа различно, преди да се нахрани и след това.
Оноре дьо Балзак
Баща ми ме предупреди за мъжете и пиячката...обаче никога не ми каза нищо за жените и кокаина.
Талула Банкхед
Няма нищо по-опасно от това да свързваш съдбата си със съдбата на една жена само за това, че прекрасна и млада.
Висарион Белински
Разбойниците искат портмонето или живота, жените - и едното, и другото.
Самюел Бътлър
Мъжът предпочита да вижда вкъщи неоправено легло и щастлива жена, отколкото безупречно управено легло и недоволна жена. Моят съвет е: оправяй леглото и бъди щастлива!
Марлене Дитрих
Винаги ми е било трудно с жените. Наистина не ги разбирам. Да започнем с това колко малко жени казват истината.
Барбара Картланд
Мъжете са удивително нелогични: твърдят, че всички жени са еднакви, а постоянно ги смеят една след друга.
Колет
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
100
Следваща