Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жена" - страница 13
Мяра за достойнството на жената може да бъде мъжът, когото тя е обикнала.
Висарион Белински
Всяка жена заслужава да я обичат повече, отколкото заслужава.
Генадий Малкин
Природата, като жената, показвайки изпод одеждите си ту една част от своето тяло, ту друга, дава не по-настойчивите си поклонници надеждата, че някога ще я узнаят цялата.
Дени Дидро
Жена, която не води мъжа си напред, го тласка назад.
Джон Стюарт Мил
По-лесно е да попиташ стареца кога ще умре, отколкото жената кога се родила.
Жан дьо Лабрюйер
Силата на жената не е в това, което говори, а това колко пъти го казва.
Марсел Ашар
Един мъж може да е нисък и набит и да оплешивява, но ако в него има огън, жените пак ще си падат по него.
Мей Уест
Влюбената жена не може да бъде разумна – или най-вероятно няма да е влюбена.
Мей Уест
Той е такъв тип мъж, за когото една жена би се омъжила само за да се отърве от него.
Мей Уест
Аз съм жена в развитие. Аз просто опитвам като всички останали. Опитвам се да приема всеки конфликт, да усетя всяко преживяване и да се поуча от него. Животът никога не е скучен.
Опра Уинфри
Виждам кога мъжете обичат жените. Те им дават всичко, освен малка част от живота си. Но жените, когато те обичат, те дават всичко.
Оскар Уайлд
Да забравяш службата си заради жена е непростимо. Да бъде пленник на любовница е по-лошо отколкото да си пленник на война; от неприятеля можеш да се освободиш, а при жената оковите са дълговечни.
Петър I
Жените притежават твърде много въображение и чувствителност, за да имат достатъчно логика.
Пиер Буаст
Много жени са способни да обичат само ако самите те са любими. И обратно, за да се влюбят, понякога им е достатъчна само малко проява на любов. Момичето гледа на себе си през очите на мъжа.
Симон дьо Бовоар
Най-бързият начин да познаете жената - да обиколите с нея магазините.
Марсилин Кокс
Грях е ако една жена е по-красива, отколкото би могъл да бъде.
Мигел де Сервантес
Живописта е ревнива и не търпи съпернички; тя замества жената за мен и ми създава достатъчно домашни грижи. Мои деца ще бъдат произведенията ми.
Микеланджело
Една жена по-скоро би се целунала с дявола, отколкото да нарече друга жена красавица.
Николай Гогол
Ако жената не е с теб заради любов, ще те накара да си платиш за това; ако тя ви обича, тя ще те накара да платиш още по-скъпо.
Ричард Олдингтън
Децата бяха предназначени да бъдат подаръци. Физическото проявление на любовта между мъж и жена. И за тази любов може да се носи всякакъв вид жертва.
Стивън Ериксън
В качеството на читатели ние понякога напомняме на тези момчета, които рисуват мустаци на жените на рекламните изображения.
Уистън Хю Одън
Ако едни жени, са създадени за любов, то има жени, създадени за интриги.
Уилям Мейкпийс Такъри
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
100
Следваща