Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Начин" - страница 91
Щастието е начин на пътуване, а не крайна дестинация.
Робърт Холдън
В Бъдещето винаги ни очаква изненади и най-добрият начин да се изолирате от тези изненади е да диверсифицирате.
Робърт Шилър
Преди петдесет или преди сто години повечето хора биха си купили къща по начина, по който купувате кола. Когато купувате кола, мислите ли: "По-добре да купя тази година, а не през следващата година, защото цените на автомобилите може да се повишат?"
Робърт Шилър
Всичко има значение. Вселената е приблизително на петнадесет милиарда години и се кълна, че през цялото това време не се е случило нищо, което да няма значение, да не е допринесло по някакъв начин за съвкупността.
Робъртсън Дейвис
Креативността не е превключвател, който се включва или изключва; това е начин да виждате, да се ангажирате и да реагирате на света около вас.
Род Джъдкинс
Нищо в Златното правило не казва, че другите ще се отнасят с нас така, както ние с тях. То само казва, че трябва да се отнасяме към другите по начин, който бихме искали да бъдем третирани.
Роза Паркс
Митът за чистото зло изобразява невинни жертви, които се бият срещу безпричинно зли, садистични врагове. Митът насърчава хората да вярват, че са добри и ще останат добри, независимо от всичко, дори ако нанесат сериозни щети на опонентите си. По този начин митът за чистото зло предоставя един вид морален имунитет на хората, които вярват в него. Както скоро ще видим, вярата в мита сама по себе си е една рецепта за зло, защото позволява на хората да оправдават насилствени и потиснически действия. Позволява на злото да се маскира като добро.
Рой Баумайстър
Емоционалният контрол обикновено разчита на различни фини трикове, като промяна на начина, по който човек мисли за текущия проблем, или разсейване.
Рой Баумайстър, Джон Тиърни
Щастливите хора не търсят начини да накарат живота да изглежда кратък.
Рокуел Кент
В някакъв момент трябваше да рискувате подигравките на тълпата, на вашите собствени вътрешни гласове и да се опитате да видите ясно какво е било поставено пред вас в този живот и да се опитате да действате по този начин възможно най-смело и честно без значение по какви правила сте живели досега.
Роланд Меруло
Връзката между силата на волята и вземането на решения работи и в двете посоки: Вземането на решения изчерпва вашата сила на волята и след като силата на волята ви се изчерпи, вие сте по-малко способни да вземате решения. Ако работата ви изисква да вземате трудни решения през целия ден, в един момент ще се изтощите и ще започнете да търсите начини да пестите енергия. Ще търсите извинения, за да избегнете или отложите решения. Ще потърсите най-лесния и безопасен вариант, който често е да се придържате към статуквото: да оставите затворника в затвора.
Рой Баумайстър, Джон Тиърни
Семействата са като държави. Те имат свой собствен език и шеги, и тайни и предположения за правилните и грешни начини за правене на нещата и някои от тях винаги се проявяват при децата, начина, по който нещо на Германия или Австралия винаги се показва на германец или австралиец, без значение къде те отиват. Това се харесва на външни лица или не, там се чувстват като у дома си или не. Това е като вкуса на кориандъра.
Роланд Меруло
Ако пиете твърде много, излизате и навредите на някого, трябва да понесете последствията. По същия начин и със здравето. Нямате право да изисквате някой друг да се грижи за вас поради вашите навици.
Рон Пол
Проблемът със замърсяването винаги се разглежда като човек, който е направил нещо лошо, което трябва да бъде спряно. За мен замърсяването прави нещо лошо и добро. Хората не замърсяват, защото обичат да замърсяват. Правят го, защото това е по-евтин начин за производство на нещо друго.
Роналд Коуз
Реалността е, че добре възпитаните ученици не се държат добре заради програмата за училищна дисциплина. Те се държат добре, защото имат уменията да се справят с предизвикателствата на живота по адаптивен начин.
Рос Грийн
Начинът, по който дисциплинираме децата в нашите училища, обръща ли внимание на действителните фактори, които поставят началото на социалните, емоционални и поведенчески предизвикателства на децата?
Рос Грийн
За мен фантастиката принадлежи на вътрешното ми същество, е нещо съществено, което ме определя - аз съм писателка по същия начин, по който съм жена, по същия начин, по който съм тъмнокоса - това е нещо съществено и структурно. Това е като екзогенен скелет, който ме поддържа. И не знам как щях да живея без писане, работа с думи.
Роса Монтеро
Тя смяташе, че може би онова, което тя копнееше да чуе, е, че почти всеки живот е подреден по този начин, около една празнота, където любовта е трябвало да е била и не е била, и че затруднението й е било обикновено.
Роуз Тримейн
Уважавайте начина, по който героите могат да се променят, след като в тях има 50 страници живот. Прегледайте плана си на този етап и вижте дали някои неща трябва да бъдат променени, за да се вземат предвид тези промени.
Роуз Тримейн
Истината за това да си писател е, че не ти избираш историите, които разказваш, а историите избират теб. Следователно не избирате и героите. Романите са като сънища, които сънувате с отворени очи; те са книги, които се появяват в главата ви със същата привидна непосредственост, както се появяват в сънищата ви през нощта. Един писател винаги пише своите мании и истината е, че през целия живот ние в крайна сметка пишем едно и също нещо по различни начини.
Роса Монтеро
Можете да преминавате от обект в обект, от растение в растение, от животно в животно и да ги разглеждате като символи за духовното. По този начин вие правите своите въображаеми способности течни и ги освобождавате от острите контури на сетивното възприятие.
Рудолф Щайнер
Когато човешкото същество пее, той дава израз на великите мъдри начини, по които е създаден светът.
Рудолф Щайнер
Предишна
1
...
90
91
(Текуща)
92
...
100
Следваща