Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Начин" - страница 8
Начинът, по който едно общество организира живота на своите членове... е един "проект" за реализация сред другите. Но след като проектът влезе в действие в основните институции и отношения, той има тенденцията да стане изключителен и да определя развитието на обществото като цяло.
Херберт Маркузе
По силата на начина, по който е организирало своята технологична база, съвременното индустриално общество има тенденция да бъде тоталитарно. Защото "тоталитарното" е не само терористична политическа координация на обществото, но и нетерористична икономическо-техническа координация, която действа чрез манипулиране на нуждите от лични интереси.
Херберт Маркузе
Разумът ... противоречи на установения ред на хората и нещата от името на съществуващите обществени сили, които разкриват ирационалния характер на този ред, защото "рационалното" е начин на мислене и действие, който е насочен към намаляване на невежеството, разрушението, бруталността и потисничеството.
Херберт Маркузе
Обхватът на социално допустимото и желателно удовлетворение е значително разширен, но чрез това удовлетворение Принципът на удоволствието е намален, лишен от претенциите, които са несъвместими с установеното общество. Удоволствието, коригирано по този начин, генерира подчинение.
Херберт Маркузе
Забавлението и ученето не са противоположности; забавлението може да бъде най-ефективният начин на учене.
Херберт Маркузе
Винаги съм писала само за себе си - да изяснявам нещата, да изяснявам нещата със себе си, да разбирам по вътрешен начин какво всъщност се случва.
Херта Мюлер
Най-добрия начин да се отървеш от разбитото сърце - престорвайки се, че при теб го няма.
Чарли Шийн
Истинският акт на брака се случва в сърцето, а не в балната зала или църквата или синагогата. Това е избор, който правите - не само в деня на вашата сватба, но отново и отново - и този избор се отразява в начина, по който се отнасяте към съпруга или съпругата си.
Барбара де Анджелис
В детството си молих бог за велосипед... а после разбрах, че бог работи по друг начин... откраднах велосипед и започнах да моля бог за прошка.
Ал Пачино
Много хора казват, че винаги се връщаш към това, в което си добър. Футболът е 25 години от живота ми, така че може би ще се върна към него по някакъв начин.
Денис Бергкамп
Сексът е най-приятният начин за изгаряне на калории.
Джак Никълсън
Вярвам, че формираме своя собствен живот, създаваме наша собствена реалност и че всичко сработва по най-добрия възможен начин.
Джим Хенсън
Аз съм човек със странности. Мисля че всеки от нас е малко луд по свой собствен начин.
Джони Деп
Плуването не е спорт. Плуването е начин да не потънеш.
Джордж Карлин
Повечето жени все още се нуждаят от собствена стая и единственият начин да я намерят може да бъде извън собствения си дом.
Джърмейн Гриър
Много високо интелигентни хора са бедни мислители. Много хора със средна интелигентност са опитни мислители. Мощността на колата е отделна от начина, по който се кара колата.
Едуард де Боно
За да променим начина си на мислене, е необходимо да претърпим дълбоки вътрешни промени и да станем свидетели на дълбоки външни промени, особено при изпълнение на нашите задължения и задължения към обществото.
Ернесто Че Гевара
За щастие, благодарение на начина, по който родителите ми ме научиха, мисля, че мога да се справя със славата по правилния начин.
Алесандро Дел Пиеро
Най-добрият начин да възпрепятствате престъпленията е да убедите всички, че престъплението е не повече от изразяване на малодушие.
Алфред Адлер
Чудя се дали децата не започнат да отхвърлят и поезията, и религията по подобни причини, защото начинът, по който и двете са научени, изважда живота от тях.
Катлийн Норис
Има такива сърца, читатели, които никога повече не се оправят, след като са счупени. Или ако се оправят, те се излекуват по изкривен и криволичещ начин, сякаш са пришити от небрежен занаятчия.
Кейт Дикамило
Добър начин да съдиш за характера и ума на човек е по избора му на книги и приятели.
Клод Адриан Хелвеций
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
100
Следваща