Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Начин" - страница 54
Родителството с тигър е свързано с отглеждането на независими, креативни, смели деца. В днешна Америка има опасна тенденция да се романтизира творчеството по начин, който може да го подкопае.
Ейми Чуа
Когато не съм майка тигрица, аз съм професор в юридическия факултет на Йейл и ако едно нещо ми е ясно от годините на преподаване, това е, че има много начини да се създадат страхотни деца. Имам невероятни ученици; някои от тях имат строги родители, други имат снизходителни родители, а много идват от семейни ситуации, които се противопоставят на лесното описание.
Ейми Чуа
Аз самият бях отгледана от изключително строги, но и изключително любящи китайски имигрантски родители. И до ден днешен вярвам, че техните големи очаквания към мен, съчетани с любов, бяха най-големият подарък, който някой ми е давал. И затова затова, въпреки че съпругът ми не е китаец, се опитвам да отгледам двете си дъщери по същия начин.
Ейми Чуа
Щастието не винаги е чрез успеха. По същия начин постоянният стремеж към успех е сигурно нещастие. Но трябва да намерим баланса. Моите собствени мисли са, че родителството е много лично. И всички ние изпитваме огромна несигурност относно родителството. Какво ще мислят за нас след 20 години?
Ейми Чуа
След като стигнете до Просвещението, начинът, по който силите стават хиперсили, не е само чрез завладяване. Това става чрез търговия и иновации. Общества като Холандската република и САЩ използват толерантността, за да се превърнат в магнит за предприемчиви имигранти.
Ейми Чуа
Западняците често хвалят децата си като "талантливи" или "надарени", докато азиатските родители подчертават значението на упоритата работа. И всъщност изследванията, проведени от психолога от Станфорд Карол Двек, установиха, че начинът, по който родителите предлагат одобрение, влияе върху начина, по който децата се представят, дори върху начина, по който се чувстват към себе си.
Ейми Чуа
Всички се нуждаем от радост и всички можем да получим радост само по един начин, като добавим към радостта на другите.
Екнатх Еасваран
Изследователите са установили, че мозъкът определено изпраща нерви директно към органите на имунната система, а не само към сърцето и долната част на червата. По този начин и мозъкът влияе върху тялото.
Елизабет Блекбърн
Но ми се струваше, че това е начинът, по който живеехме всички: пълни до ръба с благодарност и радост един ден, разбити на скалите на следващия. Намирането на баланса между двете беше изкуството и спасението.
Елизабет Бърг
Мисля, че точно това е писането на фантастика. Става въпрос за опит за решаване на проблеми по творчески начини.
Елинор Катън
Тя е красива по начин, който кара хората да забравят какво щяха да кажат, когато я погледнат.
Емили Сейнт Джон Мандел
Линукс се разви по съвсем различен начин. От самото начало той беше доста небрежно хакнат от огромен брой доброволци, които се координират само чрез интернет.
Ерик Реймънд
В технологиите прекарваме толкова много време в експерименти, усъвършенстване, получаване на най-евтиния начин да направим нещо - така че защо не го правим със социалната политика?
Естер Дюфло
Преди да започна да правя филми, не мислех много за начина, по който героите са физически позиционирани в света на историята.
Етгар Керет
В армията се чувствате нарушени - няма лично пространство. Писането беше спасител на живота, начин за възстановяване на лична територия.
Етгар Керет
По принцип през целия си живот съм имал силни търкания с живота - бях проблемен войник, бях изгонен от армията, бях в битки. Имаше нещо за писането, което беше начин за експериментиране с тази емоция.
Етгар Керет
Проблемът с чисто колективната система е не само в това, че тя изисква икономически растеж и правилния вид демографски тенденции, но и че пречи на хората да мислят за бъдещето си по отговорен начин.
Жак Делор
Проблемът ми е как да намеря най-добрия начин да бъда полезен.
Жак Делор
Когато имах шоу във френската телевизия, хората ме питаха как сакото ми остава безупречно по време на готвене. Цялата ви зона трябва да бъде чиста - и трябва да я поддържате по този начин.
Жоел Робушон
Мисля, че е добре идея да знам къде отиват моите дарения. Аз съм много по-склонен да допринеса за една кауза по-такъв начин.
Закари Тейлър
Доброто образование е толкова важно. Трябва да гледаме на начина, по който хората учат. Не става въпрос само за квалификация за получаване на работа. Става въпрос за образование.
Заха Хадид
Противно на разпространеното мнение, никога не съм бил покровителстван в Близкия изток. Мъжете може би се отнасят по различен начин към жените, но не се отнасят с неуважение към тях. Те не мразят жените. Това е съвсем различен вид манталитет.
Заха Хадид
Предишна
1
...
53
54
(Текуща)
55
...
100
Следваща